29/03/2024

Как гърците прецакаха алчните кукловоди на света

Светът е разделен на две – Силни и Слаби.
Силните – когато им трябват пари, си ги печатат.
Слабите – когато им трябват пари, вземат от Силните и се продават за без пари.

Какво разбраха Гърците: че, ако не си върнат заемите, ще прецакат Силните с няколко тона качествена хартия!

Ето това е тънката червена линия, която Силните се страхуват да бъде прекрачена…

Бел. на www.snaier-bg.net: Така е коментирал историческата изборна победа вчера на гръцката СИРИЗА (вижте подробности тук) читател, подписал се като От Далече. И е побрал според нас в малко думи първопричината за страданията на почти цялото човечество.

Лидерът на СИРИЗА обяви край на икономиите и униженията. Да не говорим, че досегашните сривове в световната икономика показват как преместването на дупките в колана затяга още повече кризата – потреблението постоянно се свива. Откъде тогава ще дойдат пари за обществени нужди и за връщане на борчове? Страданията на обикновените хора са само „бонус“ към горния проблем. Няма излизане от криза без що-годе нормално потребление.

Иначе казано, има ли някакъв по-глобален проблем – дългов, социален, военен, кървави метежи, става дума за пари, тоест за висококачествена хартия. Колкото по-голям е проблемът, за толкова повече пари се избиваме. И всичките тези гадости ги върши „венецът“ на сътворението – човекът.

Сега първото нещо, което ще направят Силните – и то скоро, е да извият ръцете на Гърция. Ако продължава да се инати  – ще й извият врата. И ако и след това комшиите продължават да се инатят тържествено пристига НАТО и въздава запазената си марка – разрушителна „справедливост“.

Смятате ли, че има на какво да се надяваме?

Автор: Елена Емануилова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *