19/04/2024

Сайтът на Есендж: САЩ умишлено правят износ на тероризъм!

Неописуемото страдание на невинни в Афганистан е "щедър" подарък от Пентагона и НАТО

Сайтът WikiLeaks разпространи в сряда доклад на ЦРУ от 2 февруари тази година, който анализира опасностите за САЩ, ако светът разбере, че Вашингтон изнася тероризъм.

„Противно на общоприетото схващане, износът на тероризъм или терористи от САЩ не е скорошен феномен, нито това се свързва единствено с ислямистките радикали или хората от близкоизточен, африкански или южноазиатски произход“, казва меморандумът, озаглавен „Червената клетка“. „Тази динамика противоречи на американското схващане, че нашето свободно, отворено и интегрирано мултикултурно общество подценява съблазънта на радикализма и тероризма за гражданите на САЩ“.

Документът разглежда множество случаи на износ на тероризъм от САЩ, включително атаки, извършени от постоянно живеещи в страната или финансирани оттам еврейски, мюсюлмански или ирландски националисти.

Неговото заключение е, че международното схващане за САЩ като „износител на терор“, заедно с двойните стандарти на Вашингтон в международното право могат да доведат до отказ от сътрудничество при арести (включително на служители на ЦРУ) и решението на редица страни да не споделят със САЩ разузнавателна информация за тероризма.

Сайтът на Джулиън Есендж взриви световната общественост с разкритията си за умишлено и цинично убиване на цивилни граждани от САЩ. В мрежата първоначално бяха публикувани 90 хиляди секретни документа на Пентагона, като въпреки заплахите от страна на специалните служби, Есендж продължава дейността си по разобличаване на натовската окупация на Афганистан.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *