26/04/2024

Митрополитът на Варна Кирил – намeрен удавен на плаж

Варненско-Великопреславският митрополит Кирил е открит удавен на плажа край местността Траката, предаде БНР. От Светия Синод потвърдиха информацията.

Според прокуратурата, има вероятност смъртта да е насилствена.

В 12.30 ч. Светият Синод публикува на сайта си официално съобщение за смъртта на митрополит Кирил.

Трупът е намерен около 10 часа, съобщи д-р Maя Рашева, шеф на Областната спешна помощ, цитирана от Дарик радио. Сигналът е бил подаден на телефон 112. Тялото е транспортирано за аутопсия в Съдебна медицина в УМБАЛ „Св. Марина“.

В 14.30 часа в лечебното заведение ще бъде даден брифинг за резултатите от аутопсията, предаде „Фокус“.

Според прокуратурата във Варна има голяма вероятност смъртта да е насилствена. Директорът на Областната дирекция на МВР Чавдар Нанков заяви, че полицейски екип работи по случая.

Варненският и Великопреславски митрополит Кирил (Богомил Петров Ковачев) е роден на 8 юни 1954 г. в с. Царев брод, Шуменско.
Избран е за Варненски и Великопреславски митрополит на 26 февруари 1989 г. От 1992 г. е член на Намаления състав на Св. Синод, а в периода 1994-2001 г. е Представител на Върховния църковен съвет.

След кончината на патриарх Максим на 10 ноември 2012 г. с тайно гласуване 7 от 12 митрополити избраха митрополит Кирил за наместник-председател на Българската православна църква до избирането на новия глава на БПЦ.

http://dnes.dir.bg/news/varna-mitropolit-kiril-tjalo-14389678

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *