28/10/2020

„Атака“ окървави протестите – осем са ранени

Привърженици на „Атака“ и протестиращи се замеряха с камъни и бутилки пред централата на партията на столичната улица „Врабча“, която бе обградена от десетки жандармеристи и полицейски екипи. Осем души са пострадали, предаде БНР.

Още в началото на четвъртия поред протест срещу кабинета „Орешарски“, симпатизанти на „Атака“ блокираха с автомобили и микробус част от улица „Г. С. Раковски“ около централата на партията, предаде БТА. Те посочиха, че причината да блокират улицата е да се опази сградата от протестиращите.

Малко след 22 часа мирното дотогава шествие стигна до централата на „Атака“, след като преди това хората освиркаха централите на БСП, ГЕРБ и ДПС. Посрещна ги обаче плътен кордон от жандармеристи, които бяха отцепили партийната сграда, а националистите започнаха да хвърлят бутилки по множеството. Около 200 – 300 привърженици на „Атака“, облечени с черни тениски, се бяха събрали пред централата на партията.

Започна замеряне с камъни и бутилки между двете страни и само кордонът попречи да се стигне до по-сериозни сблъсъци. На място пристигна цялото ръководство на СДВР и на Охранителна полиция.

Осем души са пострадали, предаде БНР.  Екипите на Спешна помощ на място са оказали съдействие на седем от тях. Сред пострадалите са един жандармерист и депутатът от „Атака“ Кристиян Димитров.

Протестиращите скандираха „Турци сте“, „Еничари“ и нецензурни обиди по адрес на лидера на партия „Атака“ Волен Сидеров, който пък не им остана длъжен и ги нарече „национални предатели“, докато ПП „Атака“ била спасението на България.

Лидерът на националистите бе ревностно пазен от заобиколили го членове на партията, които държаха столове и маса над главите си, за да не бъдат ударени от прехвърчащите предмети.

Протестите в останалите големи градове в страната преминаха спокойно и без провокации. Шествия имаше във Варна, Пловдив, Велико Търново, Русе, Бургас, Благоевград и Добрич.

Хиляди се включиха в протестите.

http://dnes.dir.bg/news/naprezhenie-volen-siderov-ataka-izbori-2013-14194749

Снимката е на Bulphoto

(Visited 69 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *