26/04/2024

Цацаров и Цветанов – вече в открита война

Главният прокурор Сотир Цацаров отрече да е водил депутата от ДПС Делян Пеевски на работна среща с бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. По думите му Пеевски вече е бил там.

Вчера по време на дебатите преди гласуването на новото правителство Цветанов заяви, че при такава среща учудващо за него заедно с главния прокурор дошъл Делян Пеевски.

По-късно Цветанов уточни, че срещата е била в началото на годината, след като правителството „Борисов“ подаде оставка, но още не бе назначен служебен кабинет. Разговорът бил по инициатива на Цветанов в неговия кабинет.

Пред журналисти преди заседанието на ВСС Цацаров призова Цветанов да си спомни какви са обстоятелствата и допълни, че отишъл на въпросната среща сам, а Пеевски вече е бил там.

„Дори да съм толкова некоректен и невъзпитан, пропусквателният режим в МВР, особено по времето на министър Цветанов, едва ли допуска такава волност от всеки, бил той и главен прокурор. Не аз определям кой да пребивава в кабинета на вътрешния министър“, заяви обвинител номер 1.

По думите му той не бил толкова невъзпитан да заведе на служебна среща лице, което не е било предварително известно на домакина.

Главният прокурор отказа да коментира дали Пеевски е останал на срещата, предаде БТА.

Прокуратурата внесе днес искането за свалянето на депутатския имунитет на Цветанов, на когото ще бъдат повдигнати две обвинения за нерегламентирани подслушвания.

На въпрос дали усеща нюанс на тезата за обвързаност между прокуратурата и ДПС, главният прокурор отговори: „За мен остана необяснимо идентифицирането на определена партия или лица със станалото в Костинброд (намерените бюлетини- бел.ред). Ако прокуратурата бе услужливо замълчала, щяха да ни обвиняват, че сме помагали на друг“.

Според него, ако институцията се съобразява с тези критики, ще си остане на ниво битови кражби.

Цацаров добави, че не след всяко изказване на Пеевски следва прессъобщение на прокуратурата, а след всяко на Цветанов. Вчера бившият вътрешен министът се ядоса на нападки на Пеевски и каза, че очаква до часове прессъобщение на прокуратурата.

Днес Цветанов обвини в парламента Пеевски, че влияе силно на прокуратурата.

http://dnes.dir.bg/news/tzvetan-tzvetanov-deljan-peevski-sotir-tzatzarov-14031087

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *