27/04/2024

Столичното следствие извика Цветан Цветанов на разпит

 

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов е извикан от 10 ч. днес на разпит в столичното следствие, съобщи „Дневник“.

Миналата седмица прокуратурата обяви резултатите от проверката по сигнала на лидера на БСП Сергей Станишев за подслушване в МВР. Те показаха нарушения, която позволяват нерегламентирано подслушване. Бяха образувани четири досъдебни производства срещу трима бивши и настоящи директори в Специализираната дирекция за оперативни технически операции (СДОТО) и един служител в нея.

Тогава главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че разследването продължава и че работата на бившия вътрешен министър ще бъде проверена.

Миналия петък пък Софийската градска прокуратура образува досъдебно производство за подкуп в особено големи размери срещу директора на ГДБОП Станимир Флоров. Повод станаха изпратени документи до държавното обвинение и медии, според които Флоров е бил разработван от службите.

Вчера служебният министър на вътрешните работи Петя Първанова заяви, че все още не е получила официално писмо от прокуратурата какви са пропуските в МВР при използването на специални разузнавателни средства. Първанова не се съмнявала в заключенията на прокуратурата, обявени в началото на миналата седмица, но твърди, че не знае какви са.

http://www.dnevnik.bg/

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *