26/04/2024

От Давос: Нуждаем се от мъже в черно, за да контролират извънземните – видео (I част)

Светът беше изненадан, че на последния икономически форум в Давос цял един панел беше посветен на извънземните и произтичащите от тях проблеми.

Според експерти заплахата, идваща от представители на извънпланетни цивилизации, към настоящия момент се смята за сериозна.

Х-фактор за Земята

Участници във форума, който приключи неотдавна, обсъдиха до каква степен човешката цивилизация рискува, встъпвайки в контакт с извънземни или въобще дори само от това, че ще научи за съществуването на други цивилизации във Вселената. И макар панелът, на който се водеха обсъжданията да се считаше за дискусионен и да се наричаше Х-фактор, темата беше повдигната. За това съдейства авторитетното научно списание Nature.

„Вероятно след десет години ние ще научим, че Земята не е единствената планета във Вселената, на която има живот”, заявиха участниците във форума. И признаха, че заплахите от срещата с представители на извънземни цивилизации съществуват. И то напълно сериозно. Експерти призоваха световното общество да ги оцени и да се подготви за срещата с извънземните. Нещо повече – прозвуча предложение за създаването на спецслужби от типа на показаните във филма „Мъже в черно”, които биха откривали пришълците и реагирали своевременно на опасността, идваща от Космоса.

Участници във форума се страхуват не само от непосредствените контакти с чужд разум, но и геополитически. Те предричат: „ Дори откриването на възможен зачатък на живот на друга планета предизвиква разговор за възможното съществуване на живот във Вселената, което на свой ред ще подкопае философиите и религиите”.
Извънземните плашат. Нещата стигнаха дотам, че за това сериозно се заговори в присъствието на световните лидери.

Излиза, че изводите, до които достигнаха в Давос, са следствие на усилията, предприети от учените през последно време.

От една страна потенциално обитаемите светове стават все повече и повече благодарение на изследванията, които провеждат астрономите с помощта на орбиталния комплекс „Кеплер“. Специалистите на НАСА например обявиха, че към 2013 г. са успели да открият 2740 екзопланети. Нови данни свидетелстват, че те са доста разпространени обекти във Вселената.

Има ги при болшинството от звездите

„Сега ние не се съмняваме, че все някога ще открием точно копие на Земята”, заяви въодушевеният от последните открития Стивън Хоуел, един от водещите изследователи, които работят с телескопа „Кеплер“.
От друга страна и самите извънземни престават да бъдат някакви свръхестествени същества в съзнанието на хората. Към тях, по същество, те започнаха да привикват. И вярват, че братята по разум съществуват. Дори католическата църква по някаква причина се присъедини към това.

По данни на същото това списание Nature биолози и астрономи и досега не знаят как да постъпят, ако изведнъж бъде открит извънземен разум. Етичната и нормативната неопределеност на този въпрос не дава покой. Учените са уверени, че е необходим някакъв план за действие в случай на контакт с пришълци. А такъв няма. И нито едно правителство не разполага с концепция за реакция при такова откритие.

Съответна инструкция имат само експертите, които работят по програмата SETI – те се опитват да приемат сигнали от съседи във Вселената. На тях им е предписано старателно да проучват данните, след което да ги огласяват пред света. И да не бързат с отговорите.

„План за действие е необходимо да се приеме на ниво ООН, призова преди няколко години Мартин Доминик (Martin Dominik), астрофизик от британския Университет „Сейнт Андрюс” (University of St Andrews, UK). И намекна: съществува вероятност от агресия от страна на извънземните. Разумът и общественият живот в другите светове могат да бъдат, както и на Земята, свързани с насилие”.

Спомняте ли си как в края на миналата година руският премиер Дмитрий Медведев заяви, че извънземните вече са сред нас. Дни по-късно излязаха коментари, че това било шега на Медведев. Но вижте какво казва той, в това число и видеото. Необходима е наистина голяма фантазия, за да видиш хумор в думите и излъчването му.

Следва II част

Източник: КР

http://youtu.be/8kvH8OwiDN4

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *