28/03/2024

Удивителният Лос Тайос и библиотеката от чисто злато (видео)

С помощта на местни индианци етнологът Хуан Мориц попаднал на удивителна находка – огромния подземен лабиринт Лос Тайос в Еквадор.

В него той открил библиотека, която наброявала хиляди „книги” от тънки метални пластини, покрити с неразбираеми символи. Това се случва през далечната 1965 г.

„На тези пластини вероятно е разказана историята на изчезналите цивилизации, за които към днешна дата ние си нямаме и най-малка представа”, коментира откривателят.

Лабиринтът бил дълъг стотици километри. Но най-удивителна била формата на подземните галерии – със съвършени прави ъгли и обработени стени и тавани, които сякаш били полирани. Навсакъде в тунелите и разклоненията имало вентилационни шахти. Всичко това напълно изключва евентуалния им природен произход. А „книгите“ в библиотеката, всяка от които имала по 400 страници, били направени от чисто злато, разказва етнологът.

Хуан Мориц поканил швейцарският изследовател Ерих  фон Деникен – автор на култовия филм „Спомени от бъдещето”, да разгледа лично находките. Според Деникен тази библиотека е оставена на земните жители като дар от извънземни разумни същества. Но  излязлата неотдавна негова книга „Златото на боговете” беше обявена за научна мистификация.

Деникен успял да установи точните координати на пещерата, за която разказва във филма, но пътят до нея е толкова труден и опасен, че досега не е бил преодолян от нито една експедиция. Но очевидно това не се отнася за всички мераклии да се докопат до златото в лабиринта.

На едното от видеата се показва невероятната колекция от артефакти  от пещерата Тайос на отец Креспи, намерени през 1976 г. Много известни личности и политици пряко са участвали в разграбването на пещерата, в това число и на част от колекцията на отец Креспи.  А според някои те са искали да скрият от човечеството доказателства за други цивилизации, обитавали Земята.

http://youtu.be/VHK1Wh5E8S8

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *