19/03/2024

Тибетска хормонална гимнастика. Толкова е лесна и лека, че изглежда като майтап. Но не е

В мрежата човек буквално може да се удави от всевъзможни съвети как да подобрим здравето си и да се излекуваме от влачени с години болести. Не бива да сме лековерни, че има хора всякакви, в това число и в интернет.

Но когато става дума за гимнастика, а не за хапчета, хранителни добавки или билки,които се опитват да ни продадат на космически цени, лесно може да проверим без никаква опасност кое е истина, кое не. Ако почувстваме, че не е за нас – просто отминаваме.

В ютюб има видео, качено от Игор Левашов (на снимката), което вече е събрало близо половин милион прегледа. Твърди, че на практика тази гимнастика не е противопоказана за никой.

На какъв резултат можем да се надяваме? Левашов твърди, че тя хармонизира ендокринните ни жлези, вътрешните ни органи и въобще – целият организъм. Привежда в ред и теглото ни. Има и още много други „странични“ в добрия смисъл ефекти, казва той.

Препоръчва тази гимнастика да се прави при изгрев слънце. Но ако нямаме такава възможност и комплексът бъде направен в течение на деня, няма нищо страшно.

И тук, както във всяка друга дейност, забележителни резултати се получават с постоянство.

Упражненията му започват много просто: с енергично потъркване на дланите. Интересното тук е, че той твърди, че това освен енергизиране е и вид диагностика:

– Ако след това потриване дланите са горещи и сухи, това означава, че с енергетиката на нашето тяло всичко е наред.

– Ако след потриването дланите си останат хладни, енергетиката на тялото ни е намалена двойно.

– Ако освен студени дланите са и мокри, това е признак на сериозен дисбаланс на вегетативната ни нервна система.

Всяко движение се изпълнява 30 пъти. Левашов не ги показва напълно. Но пък хубавото на ютюб е, че докато ги научим след всяко показано упражнение можем да се възползваме от паузата и чак като го направим колкото пъти препоръчва, да продължим към следващото.

Бел. ред: Този комплекс не е препоръка да се отказвате от лечението, назначено ви от медицински специалист.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *