20/05/2024

Две коли на EVN бяха подпалени тази нощ в Пловдив

Два служебни автомобила на EVN са били запалени час и половина след полунощ в Пловдив.

Те са били паркирани в близост до централата на ул.“Ген. Заимов“ в Пловдив. От записите на охранителните камери се вижда, че палежът е извършен от маскирани лица.

Записите от охранителните камери вече са предоставени на органите на полицията.

По-късно днес от дружеството определиха престъплението като акт на опасен вандализъм срещу собственост на EVN България.

EVN България остро осъжда подпалването на два служебни автомобила на дружеството в ранните часове на 10 февруари като акт на посегателство срещу обществения ред, се казва в позицията на дружеството, заявява се в позиция на дружеството.

‘’Тази нощ вандалският акт беше насочен не само срещу собственост на дружеството, но и срещу всички наши сътрудници в цяла Югоизточна България, които са отговорни за осигуряване на качествено снабдяване и обслужване на над 1.5 млн. клиенти. Този акт на практика постави под заплаха живота и на всеки, който би могъл да се намира наблизо по време на извършването му, на пожарникарите, които трябваше да изгасят огъня, на служителите на полицията, които осигуряваха мястото след това. Това е акт, извършен в центъра на втория по големина град в България, близо до детска градина от маскирани и очевидно добре организирани лица, което ние остро осъждаме“, заяви Йорг Золфелнер, председател на управителния съвет на EVN България.

В момента (по обяд) се провеждат протести в редица български градове срещу рекета на топлофикация, ЕРП-тата и държавните регулаторни органи.

ttp://news.ibox.bg/news/id_85155638

Снимката е на БГНЕС

One thought on “Две коли на EVN бяха подпалени тази нощ в Пловдив

  1. Малко им е на ЕВН. Следващия път, трябва да подпалят и задниците им.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *