19/04/2024

Странни енергийни същества живеят паралелно с местните в Урал – видео

Урал – това е загадъчен край с многовековна история, който пази много загадки. Може би най-невероятната от тях е легендата за щелпите – безтелесни същества, които представляват концентрирана енергия и които са способни  да приемат всякакъв облик.

За тяхното съществуване постъпват десетки сигнали както от местните жители, така и от изследователи, които изучават Урал. Особено често подобни свидетелства идват от природен парк, който се намира само на сто километра от град Екатерининбург.

По описанията на очевидци външно тези същества много приличат на кълбовидните мълнии. Но за разлика от мълниите те не се движат хаотично, а достатъчно прогнозируемо, следвайки определен курс на движение. Това даже навело някои на мисълта, че тези същества или обекти притежават разум и се явяват нещо друго, нещо като друга форма на живот, която съществува паралелно с нас.

На пръв поглед тази версия изглежда прекалено фантастична и противоречи на съвременните представи за света, в който живеем, коментира сайтът Тайни. Но ако се отхвърлят всички предразсъдъци, то тогава това не изглежда съвсем очевидно.

Разкази за щелпите могат да се открият в преданията на древните народи, населявали Урал. В техните разкази нееднократно се срещат съобщения за същества, които са способни да сменят образа си и които уж се спускат от небесата. По описанията много приличат на това, което са видели и очевидците в Свердловска област. Така, те твърдели, че видели неголямо светещо кълбо – голямо около метър, което се рее във въздуха, а в следващия миг може да се превърне във всякакво същество – било човек, било змия.

Между впрочем повечето свидетели съобщавали, че по-често те приемали облика на змия и по този повод се предлага аналогия творби на знаменития кореняк от Урал П.П. Бажов. Например, в приказката му „Великият бегач” Бажов разказва за змия, способна да приема различен облик. За основа на тази своя приказка, както и за други свои произведения, Бажов използвал легендите на древните жители на Урал.

Това просто съвпадение ли е, че легендите на древните жители на този район са сходни с това, което виждат очевидците в наши дни? Възможно е да е и съвпадение. А може би всичко това се прави с цел да се привлекат в Свердловска област повече туристи, желаещи със собствените си очи да видят нещо свръх естествено и неизследвано.

Не бива обаче да се изключва и фактът, че в крайна сметка щелпите може и да съществуват. Нека засега това да звучи повече от фантастично. Но докато няма конкретни опровержения, тази легенда ще продължи да съществува и занапред.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *