20/04/2024

БОЙКО БОРИСОВ ЩЕ ПОДАДЕ ОСТАВКА СЛЕДОБЕД! (видео)

Както се закани, опозицията от БСП, част от ДПС и Атака не дойде в залата за гласуване на персонални промени в кабинета.

За изненада на журналистите премиерът Бойко Борисов дойде  с почти цялото правителство. Това не се бе случвало дори, когато има вот на недоверие към кабинета.

Предчуствието за нещо значимо се оправда и след кратко слово, в което напомни за магистралите, градинките и метрото, Борисов обяви, че днес няма да има структурни промени в кабината, а министрите се връщат в МС да си довършат работата и след това той ще депозира оставката на кабинета.

Това стана само няколко часа, след като Борисов на вчерашната пресконференция заяви пред цяла България, че няма да си подава оставка. Не случайно депутатът от ДПС Христо Бисеров каза, че докато премиерът не си депозира оставката в парламента, не се знае дали няма отново да се извърти на 180 градуса.

От думите му стана ясно, че не може да гледа как полицаите бият протестиращи.

Искра Фидосова предложи цялото днешно пленарно заседание да се предава на живо по БНТ и БНР, за да се види кои хора в парламента работят и кои не. Тя настоя и следващите заседания да се предават на живо.

ГЕРБ и някои от независимите успяха да съберат кворум, за да се проведе заседанието на парламента. Със 133 за, 2 против и 1 въздържал се предложението на ГЕРБ мина.

Думата взе и премиерът Бойко Борисов. Благодаря на ПГ на ГЕРБ, че подкрепя правителството тези 4 години, заяви той. Борисов благодари и на независимите, които също са подкрепяли управлението.

ГЕРБ дойде на власт по волята на народа, припомни още той. Вчера направихме всичко възможно, за да отговорим на очакванията на народа, каза премиерът, явно визирайки вчерашната си пресконференция. От тук нататък практически няма какво да направим, продължи той.

Борисов заяви, че не иска да носи пасивите на Цанков камък, че не иска да гледа кръв по улиците, нито полицаите да се бият. Не мога да гледам окървавен Орлов мост, каза Борисов. Всяка капчица кръв е петно за нас, категоричен бе той.

Борисов не можел да гледа НС в барикади. Държавата има нужда нов кредит на доверие, заяви Борисов. Близо 4 години направихме максимума, изтъкна той.

Дойдох да ви го кажа лично, обърна се той към депутатите. Следобед депозирам оставка, заяви той. От тук насетне българите да си избират Доган, Станишев, Костов, когото си искат, подчерта той.

Считам, че след като по този начин колегите от БСП и ДПС направиха един много опасен прецедент, това ще ви се върне, бъдете сигурни, каза Бойко Борисов. Ние ходим сред хората, властта ни е дадена от хората, затова днес им я връщам, категоричен бе той.

Бойко Борисов заръча за последно Цветан Цветанов да отиде и да благодари на полицаите за добрата работа. Няма да участваме в служебно правителство, обясни още той и напусна залата, последван от министрите.

http://news.ibox.bg/news/id_998625355

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *