25/04/2024

Двама ранени при много опасно кацане на самолет във Варна

Самолет на Ер Виа, пристигащ от Лайпциг, излезе от пистата на летище Варна, предаде БГНЕС. Двама души са пострадали.

Инцидентът е станал в 10.20 ч. В края на пистата на летище Варна има пожарни автомобили и линейки, съобщава агенцията.

Пострадали са двама души. Те са с фрактури и са били откарани в болница „Св. Анна” в града. Всички пътници в самолета са били евакуирани.

При кацането заради силен страничен вятър машината е излязла от пистата. Днес над Варна се изсипа силен пороен дъжд и ураганен вятър.

Две жени, българка и германка, са пострадали при инцидента, съобщи агенция „Фокус”, като се позова на говорителя на полицията в града Ивана Милева. Директорът на Спешна помощ-Варна д-р Мая Рашева съобщи, че пострадалите са без опасност за живота, със счупени крайници.

По непотвърдена информация самолетът е спрял в близката до летището нива. Очевидец разказа пред Канал 3 какво е видял от терасата си. „Живея до летището и от 9 етаж се вижда почти цялата писта. Дъждът беше много силен и видях как самолетът беше накрая на пистата.

Но времето беше толкова лошо, че почти не можеше да се види какво става там долу. Вдигна се малко, но веднага се приземи. Ситуацията щеше да стане много лоша. После дойдоха линейки, пожарни. Много бързо реагираха хората. Овладя се положението, но щеше да стане много страшно. След като спря самолетът, не се видяха пламъци. И сега, като се проясни времето, се вижда, че самолетът е цял”, сподели мъжът.

Летище Варна е затворено до второ нареждане. Това съобщи за Радио „Фокус” – Варна дежурният диспечер в аеропорта. Със сигурност ще се наложи корекция на разписанията на всички полети излитащи и пристигащи на летище Варна.

Днес очевидно не е най-добрият ден за авиацията. Още по-опасен инцидент е станал в британската столица.

Самолет на авиокомпанията „Бритиш еъруейс“, пътуващ от Лондон за Осло, извърши аварийно кацане на летище „Хийтроу“ след повреда на един от двигателите.

На борда на Airbus A319 е имало 75 пътници и той е бил принуден да се върне малко след излитането.

Кацането е минало безопасно и евакуацията е извършена със спасителните рампи.

Дано 24 май да приключи само с тези инциденти, в които няма загинали и полетите да си продължат безопасно за всички.

http://dnes.dir.bg/news.php?id=13982368

Снимката е на БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *