25/09/2020

Изпиваме седем вида отрови с всяка безалкохолна напитка

Безалкохолните напитки са като цигарите –  и те ни излизат  особено скъпо, като предизвикват пристрастяване, съдържат токсични вещества и  причиняват непоправими вреди на организма.

Газираните и безалкохолни напитки многократно са уличавани във всички смъртни грехове. Хранителните оцветители и консерванти са празни калории, затлъстяване, жълти зъби, загуба на костна маса, увеличаване на нивата на кръвната захар и риск от рак …

Защо пием толкова много токсични вещества всеки ден,  питат експертите. И предлагат да разгледаме съставките на “любимите” си напитки в детайли …

Царевичен сироп – подсладител, който увеличава апетита и нивата на холестерола в кръвта.

Аспартам – подсладител, който се превръща в организма във формалдехид (канцероген и невротоксин), а също така повишава апетита и теглото. Увеличава риска от много видове рак (лимфом, неходжкинов лимфом, левкемия и множествена миелома).

Калиев бензоат –  консервант, които също е заподозрян в  канцерогенност.

Натрий – високото съдържание на този елемент в храната повишава риска от инсулт и други сърдечно-съдови заболявания.

Фосфорна киселина – тя води до изчерпване на калция и магнезия в организма, намалява имунитета и увеличава костната маса.

Кофеин – предозирането може да доведе до ускорен сърдечен ритъм, тревожност, нервност и др.

Карамелизиран оцветител – синтетичният химикал, който се използва за боядисване, е канцерогенен. Експериментално е доказано при опити с животни – този инградиент се  свързва с тумори на белите дробове и черния дроб при лабораторни животни.

Read more: http://30dumi.eu/2012/12/7-toksichni-sa-stavki-na-bezalkoholnite-napitki/#ixzz2DyJ0clFm

(Visited 282 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *