27/04/2024

Аквариум се пръсна, вода и акули се стовариха върху посетители (видео)

Аквариум с акули, екзотични риби и костенурки се срути в търговски център в китайския мегаполис Шанхай. Отломките от 34-тонното съоръжение и водата се изсипаха върху служители и посетители на аквариума. Пострадали са 15 човека, повечето с леки рани и порязвания, но един – 30 годишен мъж, е със счупени крака и е настанен в болница.

Заедно с водата навън изхвърчали и три лимонови акули, всяка от които достига до 40 см дължина, както и десетки малки рибки и костенурки. Както съобщава Shanghaiist всички морски обитатели са загинали, а телата на акулите се намирали на мястото на инцидента през цялото време, докато полицаи не предприели ликвидиране на последиците от аварията.

„Всичко стана много неочаквано. Ние чухме само силен трясък, а след това върху нас се изсипа вода. Аз никога не съм бил толкова изплашен”, разказва един от работниците в търговския център.

Според пресаташето на полицията повечето травми са причинени от разпръсналите се отломки. „Ние проучваме причините, поради които се е разрушило стъклото, чиято дебелина е 15 сантиметра”, казва представителят на органите на реда.

Това не е първият инцидент в този аквариум с дължина седем метра и височина 3 м. , който е построен преди две години. Той бил много популярен сред посетителите на търговския комплекс, които идвали да гледат как гмуркачи хранят акулите.

http://youtu.be/EfZmUZ_9CoY

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *