05/08/2020

НАСА: Прогнозите за край на света са чиста измислица

Край на света през  декември 2012 г. няма да има,  твърди успокоително  НАСА в съобщение, качено в сайта на космическата агенция.

„През 2012 г. край на света няма да има. Нашата планета си е била наред в продължение на повече от 4 милиарда години и твърденията, че скоро ще настъпи краят на света не се подкрепят от никакви научни обосновки“, се казва в съобщението, цитирано и от БТА. В него се опровергават най-тиражираните версии за края на света.

Една от тях гласи, че Земята ще се сблъска със странстващата в Слънчевата система митична планета Нибиру, за чието съществуване са говорили шумерите. Първоначално тази катастрофа се очакваше през май 2003 г., но тя така и не случи и тогава се появи новата версия за края на света, който ще настъпи на 21 декември 2012 г. Именно на тази дата приключва един от циклите в календара на маите.

„На 21 декември 2012 г. няма да дойде краят на човечеството, а ще настъпи поредното зимно слънцестоене“, припомня НАСА и посочва, че древните маи никога изобщо не са предсказвали края на света.

„Времето не свършва само защото висящият във вашата кухня календар свършва на 31 декември“, се казва в съобщението на НАСА.

Според американското космическо управление след 21 декември 2012 г. в календара на маите започва нов цикъл, точно както на 1 януари 2013 г. започва новата година.

Днес учените от НАСА, сред които астрономи, астробиолози и специалисти по изучаването на астероидите и на Слънцето, ще имат и видеочат в Гугъл, на който ще разкажат на любознателните хора подробно защо теориите за края на света са чиста измислица.

(Visited 131 times, 1 visits today)

One thought on “НАСА: Прогнозите за край на света са чиста измислица

  1. Не става дума за край, а за коренна промяна на квантово ниво.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *