26/04/2024

Интернет завря: Curiosity е заснел НЛО на Марс (видео)

Мрежата завря – марсоходът Curiosity според много потребители е заснел движещи се НЛО. Експерти на НАСА успокояват топката с твърдението си, че обектите, които мнозина са възприели за извънземен транспорт, не са нищо повече от петна в изображението. Да не забравяме, че марсоходът се намира на 560 милиона километра от Земята.

Въпреки отсъствието на авторитетни изявления и свидетелства за присъствието на други същества на Марс интернет ентусиастите не са никак смутени. Така например потребителят Alien Disclosure UK твърди, че е открил аномалии в снимките на Curiosity, качени на официалния сайт на НАСА – оригинални кадри може даразгледате в сайта на космическата агенция тук.  Прекарвайки фотографиите през няколко филтъра, за да отдели своите „находки“ (на оригиналните снимки те трудно се различават), той публикува получения резултат в мрежата. „Що за обекти са това? НЛО или просто частици прах? Както винаги – решете вие“, гласи написаното под неговото видео.

„След гледането на видеото става съвършено ясно, че това са аномалии с размера на пиксел, обяснява видеоаналитикът Марк Дантонио, изучаващ множо видеа с НЛО, а също така създаващ специални ефекти и физически модели на летящи обекти за различни проекти на американското правителство. Аз съм уверен, казва той, че това просто са мъртви пиксели. Има ги на всички CCD (камери). Просто при снимките в разредената атмосфера на Марс те са по-очевидни, отколкото в активната земна атмосфера“.

Любителите на загадките обаче не се отчайват. Те имат още едно доказателство за присъствието на НЛО на Марс. На едно видео, предадено от Curiosity на Земята, може да се различи светъл обект, издигащ се нагоре над хоризонта, а буквално след няколко секунди в лявата част на екрана се появява друг летящ обект, който прелита през целия кадър.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *