29/03/2024

Това се казва рекорд: Китаец живял цели 256 години!

Китаецът Ли Цинюн е известен с това, че е живял цели 256 години. Той е роден през 1677 година, а е напуснал този свят през 1933 г. Когато бил на 71 години Ли Цинюн изпълнявал своя граждански дълг в армията на Китай като учител, преподаващ бойни изкуства, както и в качеството си на военен съветник.

През 1927 г. Ли бил удостоен с покана от самия губернатор Ян Сен, който изразил своето възхищение от външния вид, физическата сила и невероятните умения на Цинюн, които никак не подхождали на възрастта му. Известната снимка на изключителния дълголетник била направена именно при тази среща. Изминали още шест години след тази знаменита среща, преди да дойде последния час на Ли Цинюн.

Според легендата последните думи на този удивителен човек били за изпълнен дълг. След това неговият жизнен път прекъсва.

След смъртта на Лин Цинюн неговите деца и роднини разказали в интервю, че повечето от тях го помнят стар, а някои добавили, че Ли бил приятел с техните дядовци. Ако се вярва на слуховете Ли се женил 24 пъти. 23 от жените му умрели, само 24-та успяла да го преживее. Този човек е оставил 20о потомци, което не е за чудене при такава продължителност на живота.

Когато помолили Ли да разкрие тайната на своето дълголетие, той казал, че “ трябва  сърцето да се държи в тишина, да седиш като костенурнка, да си бодър като гълъб и да спиш като куче“.

По този начин Ли Цинюн станал рекордьор сред дълголетниците. Ако беше живял в Русия той щеше да бъде свидетел на царстването на цялата династия Романови и дори на завземането на властта от комунистите начело с Ленин.

Ли живял с 88 години повече от най-стария жител на бившия Съветски съюз Ширал Мислимов, с 89 г. повече от Рам Автар Саха Кану, който по неофициални данни живял 167 години и счупил рекорда на световния дълголетник Омар Абас, живял в продължение на 144 години.

http://tainy.net/22628-chelovek-kotoryj-prozhil-256-let.html#ixzz1QwObBMFZ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *