26/04/2024

Помощите на държавата за поскъпналия ток – директно в джоба на монополистите

Правителството почти на мига реши да компенсира най-бедните с 11 млн. лева  заради вече непоносимите за много българи цени на тока, парното и синьото гориво.

Схващате ли всъщност за кой се грижи кабиненът Борисов?

Пак за монополистите в енергетиката, отчели милиони левове печалба за миналата година. Защото тези скромни левчета, които ще достигнат до всеки сиромашки калпак, няма да бъдат похарчени за хляб и кисело мляко – те директно ще отидат в джоба на монополистите. Иначе – няма ток, няма и цивилизация.

Вижте и още по темата „Ще се пържите в ада! Рано или късно!

Шоковата новина за бизнеса и гражданите – електроенергията поскъпва с 13%, поскъпва и синяото гориво,  се обяснява с повишаване на разходите за емисии, които ще трябва да се плащат от 2013 година.

„В това поскъпване са отчетени разходите за емисии за първата половина на 2013 година“, обясни пред бТВ шефът на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев.

„Някои от ТЕЦ-овете взимат мерки за повишаване на ефективността си, други не. ТЕЦ-овете с дългосрочни договори нямат интерес от това, защото тяхната енергия се изкупува по точно определени схеми и печалбата им е гарантирана“, поясни Ангел Семерджиев. Той даде като добър пример ТЕЦ- Марица Изток, където постоянно се повишава ефективността.

Слуховете за ново поскъпване от 20% пък, според Семерджиев, са преувеличени и такова няма да има.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *