27/04/2024

Обиколка на света за 6 часа с революционен вакуумен транспорт

В бъдеще чрез вакуумен транспорт ще може да се обиколи целият свят само за шест часа. На мястото на самолетите и влаковете ще дойдат вакуумните транспортни тръби (Evacuated Tube Transport – ETT), които ще бъдат по-безопасни, по-евтини и по-тихи от своите предшественици, твърдят разработчиците на този авангарден начин на придвижване.

Системата на скоростния трянспорт на бъдещето се разработва от компанията Evacuated Tube Transport Technologies. Нейният собственик, изобретателят от Флорида Дарил Остер, още в началото на деветдесетте години измисли концепцията на тази технология. А през 1997 г. той дори получи патент за нея.

Както предполага Остер, премествайки се по вакуумни тръби шестместни капсули с тегло само от 183 кг ще бъдат в състояние да постигнат феноменалната скорост от 6500 km / h с помощта на далеч по-малко енергия, отколкото сега изискват традиционните средства за транспорт.
Това ще позволи на пътниците да достигат от Ню Йорк до Пекин за два часа. А за околосветско пътешествие ще са достатъчни само 6 часа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *