26/04/2024

Пътничка от трагичния „Титаник“ спасена …78 години по-късно (видео)

В новия документален „Титаник: Репортаж с другия свят” се разказва за някои необясними явления, които са се случили около кораба след трагедията. Например в нощта на катастрофата някои от пътниците на лайнера, оказали се сред няколкото стотин щастливци, които успели да седнат в спасителните лодки и да отплават по-далече от потъващия кораб, описват твърде странни неща.

Из показанията на пътувалата в „Титаник” Ана Уайт:

„Аз се намирах в спасителна лодка № 6. Точно в 1,40 часа (имах часовник в себе си) аз видях около кърмовата част на кораба голям светещ обект. Мъжете казаха, че това е друг кораб – „Карпатия”, който може да ни спаси. Ние радостно закрещяхме и помолихме матросите да гребат възможно по-бързо. Около десет лодки са насочиха към тази светлина. Но след половин час светлините угаснаха… Оказа се, че никакъв кораб няма наблизо, а „Карпатия” пристигна едва след един час”.

Много очевидци описват странни светлини, наблюдавани до мястото на корабокрушението на „Титаник”. Тези показания били засекретени. Съдебната комисия, разследвала обстоятелствата около гибелта на кораба, се произнесла: лайнерът е потънал заради сблъсък с айсберг. Документите, които не пасвали на тази версия, били отхвърлени или скрити под гриф „секретно”.

Това, че причината не е в айсберга, е очевидно, казва Владимир Заморока, кандидат на техническите науки. Стотици хора по време на корабокрушението са видели странни светлини, видели са странни обекти, които са се появили из под водата и са излетели в небето. Тук с увереност може да се каже, че са били на НЛО, за което говорят и засекретените документи в архивите на спецслужбите.

В документи на Националния архив на Великобритания по делото за „Титаник” неясно защо е прикрепен и рапортът на американския астроном Джордж Харис, който в деня на гибелта на кораба  – 14 април 1912 година, доложил за тъмен обект с диаметър 80 километра, който се движи от Луната по посока към Земята. В същия ден съпрузите Стенфилд, разхождайки се по кея на пристанището в Белфаст съобщили, че са видели как огромно светещо кълбо бавно се спуска в морето. За това съобщава и вестник „Гардиън”. В този момент „Титаник” се втурва на среща със своята гибел.

Но това не е единственото мистично нещо, свързано с гибелта на най-големия пътнически кораб в историята на човечеството. Сред списъка с пътуващите в третата класа, които едва наскоро станаха известни на обществеността, изследователите обърнали внимание на едно име – на скромната англичанка Вини Коутс и нейните двама сина Невил – на три години и Уилям – на девет. В Ню Йорк я чакал съпругът й, който няколко месеца по-рано си намерил работа в Америка. Заедно със списъка бил закрепен и билетът на Вини Коутс, закупен в Англия.

Сега това, което следва, наистина е невероятно: след 78 години – през 1990 година, исландски рибари качили недалече от брега жена с такова име. Мокра и премръзнала, в дрипави дрехи, тя плачела и крещяла, като твърдяла, че е пътничка от „Титаник”. И че името й е Вини Коутс.
Жената била отведена в психиатрична болница и дълго време я възприемали като напълно луда. Докато от журналисти не било намерено нейното име в написаните на ръка списъци на пътниците на „Титаник” под номер 213. Жената подробно разказала цялата хронология на трагедията на „Титаник”. И нито веднъж не се объркала.

„Този случай доказва съществуването времеви „къртичини” дупки, където е попаднала и Вини Коутс. Тя действително се е пренесла във времето. Ако ни бяха попаднали данните, които са били получени от учените, изучавали този феномен, то може би ние с вас още сега също бихме могли да пътешестваме във времето”, коментира Заморока.
В уникален документ – копие от бордовия журнал на норвежкия кораб „Кукжен”, на 15 април 1912 г. има запис за това, че капитанът наблюдавал огромна фуния в Атлантическия океан. Приличала на гигантски водовъртеж.

Това е от областта на квантовата физика. Фунията е следа от пространствено-времева дупка. Материята на принципа на черните дупки във вселената се срива и притегля и поглъща в себе си предмети и хора. Вини Коутс е попаднала в такава фуния, обяснява Владимир Заморока.

А няколко часа по-късно в същия този район преминал „Титаник”. Мистиците предложиха своя версия – корабът е попаднал в така наречения пространствено-времеви капан.

Съществуването на подобни явления не отрича и известният Анатолий Васерман: „Хипотези, свързани с пространствено-времевите дупки, тунели, канали, има вече достатъчно много. Нещо повече, физиците в общи линии имат представа при какви обстоятелства е възможно да се формират тези канали. Тези обстоятелства са достатъчно сложни и са свързани с високите енергии”.

Аномалните събития около гибелта на „Титаник” дълго време старателно са прикривани. Официално да потвърди личността на Вини Коутс никой така и не успял. За сметка на това е установено портретно сходство между фотография на пътничка на „Титаник” и жената, намерена в Исландия 78 години по-късно. Дълго време тя била изследвана от учени от Тавистокския институт, а по-късно вестници писаха, че жената е попаднала в секретна база на ЦРУ в Далас.

http://youtu.be/WPFxtRX9ewc

http://youtu.be/pgB_LYgn4Z4

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *