24/04/2024

Какво доказа таблицата Non-Terrestrial (неземни офицери) на хакера Маккинън, пробил Пентагона и НАСА? (видео) –

Шотландският хакер Гари Маккинън (Gary McKinnon) проби през периода 2001-2002 г. компютрите на Пентагона и НАСА. Целта му не била да шпионира, а да получи неопровержими доказателства за съществуването на извънземни, както и връзките с тях на правителството и военните на САЩ.

Към тези си действия хакерът бил вдъхновен от проекта на Стивън Гриър „Разкритие“, който от 1993 г. насам събирал неопровержими доказателства за съществуването на извънземни и НЛО. Независимо, че този проект привлякъл много известни световни личности, в това число и бивши служители на НАСА, дори неговата солидна колекция от доказателства не успяла да отговори на главния въпрос: истина ли е всичко това? Прекалено засекретени били всички сведения, касаещи темата за междупространствени обекти, достигащи до Земята.

Маккинън логично разсъждавал, че истинската информация за извънземните се пази на секретните файлове в компютрите на Пентагона и НАСА. Той не е нито терорист, нито шпионин – просто любознателен човек. Навярно много от сегашните интернет потребители биха направили същото, ако имаха възможност.

При шотландския хакер се появила такава възможност. В продължение на 13 месеца – докато не го засекли и арестували, прониквал в компютрите на двете ведомства. След което се проточва десетилетна епопея за екстрадирането на Гари от Великобритания в САЩ, където го заплашвали 70 години затвор. През това време той си живеел спокойно, работел, в това число продължавал да прави хакерски набези.

Военните на САЩ го обвиняват в това, че този „крал на хакерите” не само че пробил 97 компютъра на Пентагона, но и унищожил много важни документи, причинявайки по този начин на Америка и въоръжените й сили огромни вреди.

В крайна сметка всичко завършва добре. Правителството на Великобритания така и не предава на Америка Маккинън. Мъжът и досега работи като скромен SEO специалист. Той дори не се явява пред съда на Великобритания, макар в неговата страна да го заплашвала присъда само от 6 месеца

Но доказа ли с тези си действия Гари Маккинън, че НЛО и извънземните и имат връзки със САЩ? Някои уфолози смятат, че е доказал. Но повечето от независимите изследователи клонят към извода, че кралят на хакерите е успял да докаже само едно – уязвимостта на каквито и да са секретни архиви в света.

Скептицизмът идва от факта, че той не е могъл да изтегли дори качествени снимки на извънземни и техните кораби, които се съхраняват в архивите на НАСА – прекалено слаб бил компютърът му в началото на пробива. По думите на хакера такива снимки съществуват. Но истината е, че тук само думите не са достатъчни.

Като единствената му стойностна находка може да се счита таблицата Non-Terrestrial – с неземни офицери, която даде повод на конспиролозите да развиват теории за контакти между извънземни и правителството на САЩ, за съвместни полети до Марс и други подобни.

Самият Гари обаче само предполага, че този списък на офицери от някакъв секретен космически кораб, не значи че е с извънземни.

esoreiter


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *