26/04/2024

Нежна музика и думи пречистват водата

По повод Световния ден на водата „Софийска вода” ще осигури музикална система в помещението с филтърните басейни в Пречиствателна станция за питейни води (ПСПВ) Бистрица, съобщиха от дружеството.

През целия ден в корпуса с филтрите ще звучи спокойна и приятна класическа музика, която ще внася допълнителна хармония в структурата на водата. Идеята на „Софийска вода“ е освен да пречиства питейната вода по надеждния конвенционален метод, да се опита да повлияе положително върху нейната кристална решетка, използвайки нетрадиционния метод, основаващ се на изумителното свойство – „памет“ на водата.

Доказано е, че водата може да „запомня“ структурата на всичко, което я заобикаля, да „възприема“ енергията и вълните около нея.
Направени през годините опити показват, че ако над съдове с вода звучат музика, смях или мили думи, при замръзване тя образува красиви симетрични кристали, докато ако водата „слуша“ грозни думи, тежка музика или караници, решетката става неправилна и с несиметрична форма.

В Световния ден на водата в 18.30 ч. в градинката пред „Кристал” ще бъде открита официално и фото-изложбата „Водата е живот – животът е хубав”. Тя се организира от Българското каяк общество (БКО) с подкрепата на „Софийска вода” и Столична община.
Столичани ще имат възможността да видят невероятни природни кътчета, достъпни само по вода.

Привържениците на водни спортове са успели да запечатат велики моменти, обхождайки света по вода, и ще ги направят достояние на всички през следващите две седмици.

http://dnes.dir.bg/news/klasieska-muzika-sofiyska-voda-prechistvatelna-stantzia-10796060

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *