19/04/2024

Котка спаси котка от сигурна смърт (видео)

Красива бирманска котка лекомислено скочила през отворената врата на пералната машина точно, когато нейната стопанка Кери Роджърс се занимавала със сортиране на прането. Който е гледал котки знае, че те много обичат да се крият на подобни места и тайничко да наблюдават какво става наоколо. Или просто да си поспят необезпокоявани  и невидими.

Малко след това обаче жената затворила машината без да забележи скрилата се вътре котка, включила на пране с хладка вода, след което излязла от банята, затваряйки след себе си и тази врата.
Вторият любимец на Кери Роджърс – обикновената „улична” порода, черната котка Пепа, веднага разбрала, че става нещо много нередно.  Пепа скочил върху врата и започнал яростно да я дращи. Възможно е да е чул слабото отчаяно мяукане на Лила през стените на пералнята и през вратата на помещението.

На Кери това поведение на котка й се сторило много странно. Тя влязла в банята и едва тогава през стъклото на машината видяла въртящата се котка. По думите на жената докато чакала тези две програмирани минути да изтекат и машината да позволи вратата й да се отключи, й се сторили безкрайни. Тя веднага извадила котката и хукнала с нея към най-близката ветеринарна клиника Nicklin Way Veterinary Surgery.
Лекарите установили няколко неголеми рани по Лила, сътресение на мозъка, преохлаждане и несериозно натравяне с перилни препарати. Всичко щеше да бъде далеч по-лошо, ако Лила се бе въртяла с прането повече от тези 20 минути.

Сега Лила е почти напълно възстановена от инцидента, а Кери не може да се нарадва на Пепа. Разбира се, сега тя вече знае за какво още да си отваря очите преди да включи пералнята.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *