20/04/2024

На 48 почина попиконата Уитни Хюстън (видео)

Американската певица и актриса Уитни Хюстън почина на 48-годишна възраст, предаде CNN.

Новината е потвърдена от говорител на Хюстън.

Тялото й е открито в хотелска стая в Beverly Hilton в Лос Анджелис.

Агенциите не съобщават каква е причината за смъртта й. Тече разследване.

Трагедията се разигра часове преди най-голямото музикално събитие на годината в САЩ – церемонията по връчването на наградите „Грами“, в хотелска стая в Бевърли хилс.

Новината предизвика шок в музикалните среди.

Хюстън е смятана за една от иконите на поп музиката, но и пример за личен упадък след десетилетия на наркозависимост, нещастен брак и домашно насилие.

Смъртта й дойде в същия хотел, в който легендарният продуцент и неин ментор  Клайв Дейвис организира годишното си парти преди вечерта на наградите, на което се очакваше Хюстън да пее.

Камерите на телевизиите показваха драматични кадри на звезди от шоу бизнеса, пристигащи за партито и реагиращи с шок на новината. Около сградата започнаха да се събират почитатели на пeвицата.

Според полицията нейни служители са били извикани в „Бевърли Хилтън“ в 15:20 местно време и тялото e било открито в стая на четвъртия етаж. Смъртта й е обявена 35 минути по-късно. Причините се разследват, но няма видими следи за престъпление.

„Тя бе разпозната от нейни приятели и семейството й, което беше с нея в хотела, а роднините й вече са уведомени“, съобщи лейтенант Марк Роузен пред журналистите.

От цял свят започнаха да пристигат съболезнования за певицата, изпълнила някои от най-големите хитове на своето поколение и започнена най-вече с хита си I Will Always Love You към филма „Бодигард“.

„Сърцето ми е разбито и обляно в сълзи от шокиращата смърт на приятелка, на несравнимата Уитни Хюстън“, написа Марая Кери в Twitter.

„Тя просто имаше глас, който беше Божи дар. Беше толкова невинна в бизнеса, гласът и животът й бяха толкова чисти. Това ще запомня и мисля, че с времето историята на живота й ще бъде за гласа, а не за трагедията й“, каза Лаянъл Ричи пред Си Ен Ен.

„Нямам думи! Само сълзи, скъпа Уитни“, добави Риана.

„В момента не мога да говоря. Толкова е шокиращо и невероятно. Не мога да повярвам на това, което виждам на телевизионния екран. С цялото си сърце подкрепям Киси, дъщеря й Боби Крис, семейството й и Боби“, коментира Арета Франклин, която е и нейна кръстница.

Почина Уитни Хюстън, музикалният свят е в шок

Клайв Дейвис говори за Уитни Хюстън на партито преди церемонията за връчване на „Грами“, което се превърна във възпоменателна вечер за нея.

„Шесткратна носителка на „Грами“, Уитни Хюстън бе една от най-великите поп изпълнители на нашето време, оставила след себе си много песни от последните три десетилетия. Мощният й глас украси много запомнящи се и отличавани с награди песни. Днес помръкна светлината в нашата музикалнаиндустрия и ние изпращаме най-искрените си съболезнования на нейното семейство, приятели, фенове и всички, които са били докоснати от нейня красив глас“, заяви Нийл Портноу, президент и главин изпълнителен директор на Звукозаписната академия, връчваща „Грами“.

Портноу каза за „Ройтерс“, че се опитва с организаторите спешно да промени програмата така, че да бъде отдадена почит на Уитни Хюстън пред аудиторията и милионите зрители, които ще гледат церемонията.

Тя бе носител още на 30 награди Billboard и на 20 от наградите АМА (American Music Awards). Хюстън създаде 7 студийни албума и продаде близо 170 милиона компакт диска, сингли и видео клипове.

„Уитни!“, каза просълзеният Тони Бенет в края на изпълнението си.

Като дете Хюстън е вдъхновена да пее от соул изпълнители от семейството й в Ню Джърси, включително майка й Киси Хюстън и братовчедите Дайон Уоруик и Ди Ди Уоруик.

През 80-те и началото на 90-те години тя бе абсолютната кралица на поп сцената, но успехът й сред публиката и в средите на музикалните критици бе съпроводен с растящи проблеми в личния й живот.

През 1992г. тя се омъжи да певеца Боби Браун, който имаше репутация на „лошо момче“ и 14-те им години съвместен живот бяха белязани от истории за наркотици и домашно насилие.

През 2000г. двамата бяха хванати с марихуана в багажа на летище в Хавай. Две години по-късно тя сподели в телевизионно интервю, че е използвала марихуана, кокаин, алкохол и хапчета.

Последните 10 години от живота й бяха доминирани от продължаваща злоупотреба с упойващи вещества, слухове за психически сривове и посещения на клиники за лекуване на наркозависимост.

През 2009г. Хюстън се завърна с турне и през април 2010г. нарече „отвратителни“ публикации в пресата, че отново използва дрога. През май 2011г. обаче тя отново се включи в програма за лекуване на зависимост от алкохол и наркотици.

Въпреки всичко това тя се радваше на изключителна почит сред колегите си.

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2012/02/12/1764690_pochina_uitni_hjustun_muzikalniiat_sviat_e_v_shok/?ref=rss

http://news.ibox.bg/news/id_1506075957

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *