20/04/2024

Хакери удариха сайтовете на ЦРУ и ООН

Интернет сайтът на Централното разузнавателно управление (ЦРУ) на САЩ бе блокиран в петък следобед (преди полунощ българско време – бел.ред.) от предполагаема атака от типа DDOS, за която съобщи организацията Anonymous.

Според изданието CNET посланието се съдържа в съобщение в Twitter на @YourAnonNews, в което пише „CIA TANGO DOWN: cia.gov #Anonymous“. След съобщението, за „сваления сайт“ има връзка към новинарски репортаж за изключването, качен на RT.com.  – сайтът на англоезичния телевизионнен канал на Русия. В текста се казва, че повече от 2 часа сайтът на ЦРУ не може да заработи нормално.

От Anonymous публикуваха също връзка към място, където са качили електронна кореспонденция на Мексиканската минна камара Camimex, атакувана заради експлоатацията на работниците и бизнес практиките си.

По-рано в петък хакерска група пое отговорността за атаката срещу сайта на Организацията на обединените нации, разкрила слабости на сайта. Акцията няма отличителните черти на Anonymous и станалото задължително послание „Ние сме Anonymous. Ние сме легион, Не прощаваме. Не забравяме“, не са ясни и мотивите защо точно е избрана ООН.

http://www.dnevnik.bg/sviat/2012/02/11/1764336_hakeri_paraliziraha_saitovete_na_cru_i_oon/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *