26/04/2024

Филм осмиващ Меркози, стана хит в YouTube (видео)

Черно-бяла пародия на германския филм от 1963 г. „Вечеря за един“, която осмива френския президент Никола Саркози и германския канцлер Ангела Меркел, се превърна в хит в You Tube.
Пародията е озаглавена „90-та спасителна среща на върха или евро за никого“ и беше излъчена от германската телевизия А Ер Де в новогодишната нощ. Оригиналният филм разказва за мис Софи, която иска да отпразнува 90-я си рожден ден с четиримата си най-добри приятели. Но те са починали и икономът Джеймс трябва да ги изиграе, като вдига тостове на всяко ястие и в крайна сметка се напива. В „римейка“ Меркел е в ролята на мис Софи, а  Саркози – в ролята на верния й иконом.

Пародията, която е дело на комика от сутрешния блок на телевизия А Ер Де Удо Елинг, се превърна в истински хит в YouTube. Германската канцлерка и френският президент вдигат тостове за здравето на европейски правителствени ръководители, които слязоха от политическата сцена през изминалата година – италианския Силвио Берлускони, гръцкия Георгиос Папандреу и испанския Хосе Луис Сапатеро.

„Вече не останаха значими държавни ръководители в Европа. С изключение на госпожа Меркел“, казва разказвачът.  „Госпожо Меркел, същата процедура като миналия месец ли?“, пита Саркози в ролята на иконома. „Както обикновено, в противен случай вашето ААА (най-високият кредитен рейтинг – б.р.) вече ще ви стигне само за бутилките шампанско“, отговаря Меркел в образа на Мис Софи.

В един момент от вечерта Саркози в образа на иконома въздъхва: „Ах, сега останах само аз“. „Толкова по-добре. Няма спор, че така е по-добре за одобрението“, отговаря канцлерката.

Така сатирикът Удо Елинг прави алюзия с критиките към френския президент и германския канцлер, които останалите европейски ръководители обвиняват, че предприемат действия без да се допитат до партньорите си в управлението на кризата в еврозоната.

Мис Софи и френският й иконом вдигат тост и за здравето на Дейвид Камерън. „Не забравяйте: В Германия се говори немски“, уточнява канцлерката по адрес на британския премиер. Мис Софи-Меркел завършва вечерята във весело настроение, като казва, че за нея е удоволствие да управлява…“и винаги без евробонове“ – (без еврооблигации, срещу издаването на които Германия е против – б.р.).

dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *