20/04/2024

Емнаха Борисов в интернет заради коментарите му за убитата Мирослава

Социалните мрежи реагираха на вчерашното изказване на премиера Бойко Борисов – близките на убитата Мирослава от Перник да се извинят на органите на реда.

Във Facebook вече се появи отворено писмо до премиера и до председателя на парламента Цецка Цачева относно „арогантното, лишено от държавническа отговорност и човешка съпричастност изказване на министър-председателя Бойко Борисов по повод зверското убийство на Мирослава от Перник“.

Настояваме той час по-скоро да поеме политическа отговорност, да се извини за думите си, се посочва в отвореното писмо.

„Недопустима е проявата на субективизъм, лични пристрастия и партийна взаимопомощ, когато става въпрос за брутално отнет човешки живот. Недопустимо е в една европейска държава противопоставянето на институциите срещу съдбите на обикновените хора. Вместо да бъде съпричастен с мъката на близките на убитата Мирослава, в типичния си стил министър-председателят през смях призова „неуморния“ вътрешен министър Цветан Цветанов „да изпрати три-четири телешки пържолки на кучето, открило трупа““, се посочва още в отвореното писмо.

„Изказването и поведението на министър-председателя е не само недопустимо от гледна точка на заемания от него пост. Позицията му е несъвместима с християнския морал и най-висшите човешки ценности“, смятат възмутените граждани.

„Ако приемем закачките на премиера с археолозите за неуместни, но все пак не и брутални, то поведението му спрямо тази човешката трагедия е отвратително, безчовечно и обидно за цялата нацията, а не само за семейството и близките на убитата Мирослава. Затова още веднъж настояваме министър-председателят Бойко Борисов да поеме този път своята политическа отговорност, да прояви достойнство и мъжество и да се изви на близките на Мирослава публично, чрез тях и на всички български граждани“, пише в писмото.

Авторите на писмото настояват премиерът да се извини от парламентарната трибуна.

Междувременно, премиерът обяви, че бил разбран погрешно, като няколко изречения, казани от него за извадени от контекста. Той съобщи, че още вчера изказал съболезнованията си на семейството на Мирослава. news.bg

Бележка на www.snaiper-bg.net: В това отвратително престъпление,  прекършило живота на едно – както се разбира амбициозно и добро дете (за разлика от многото си затъпяващи по убеждение връстници), тъкмо министерството на Цветан Цветанов трябва да се извини. Нека си припомним каква основна версия тиражираха неговите подчинени пред цяла България – че Мирослава е избягала от родителите си зад граница. Така между редовете на това внушение има още няколко повода за публично извинение на полицаите, защото те намекваха лоши неща и за родителите, и за младото момиче.

Самозабравянето е много лош съветник…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *