28/03/2024

Агенция публикува 31 кодирани съобщения на извънземни

Ррадарите на програма SETI

Изследователят Джоузеф Скипър, който се прочу с търсенията си на извънземни артефакти в различни снимки, направени в космоса, отново съобщи нещо интересно. Този път за публикация в Агенцията за национална безопасност (АНБ) на САЩ на документ, озаглавен „Ключ към извънземните послания”. Според коментара му документът съдържа 31 кодирани съобщения, които били дошли от нашите братя по разум.

Скипър твърди, че агенцията обнародвала тези текстове под натиска на обществеността. Десетки хиляди ентусиасти по изучаването на извънземния разум, позовавайки се на Акта за свободния достъп до информация, поискаха да видят архивите на изданието на агенцията „Техническо списание” NSA Technical Journal. В него преди време са публикувани текстове от някой си доктор Хауърд Кампейн, в които се съдържали разшифровани версии на извънземни послания, приети още през октомври 1975 г. за първи път от съветски спътник.

Изследователят Скипър съобщава още, че американците са успели по някакъв начин да получат записи на извънземните сигнали и да ги дадат за разшифровка на математика Кампейън. Той бил известен с работата си по разшифроване в британския център Блетчли Парк през годините на Втората световна война. Освен това взел участие и в създаването на първия компютър Colossus.

В едни от кодираните съобщения се съдържат универсални математически уравнения и формули, в други – формули на химически вещества. Има и такива, които не са били декодирани.
Така излиза, че американското правителство заедно със специалните служби дълги години са държали в тайна контактите с извънземни цивилизации. Да се направи такъв извод обаче все още е прибързано.

Критици на тези съобщения твърдят, че самият легендарен криптограф Кампейн – реална личност, през 1996 г. започнал да печата шифровани съобщения, а също и тяхното разкодиране, като е адресирал всичко това към начинаещите криптографи като занимателни упражнения. В първата си публикация той отбелязал факта, че това е само един вид игра. Но в по-късните публикации това уточнение липсвало и точно те са попаднали в ръцете на Скипър.
Разбира се, има и някои нюанси.

В действителност Кампейн наистина бил увлечен по извънземната тематика. Точно поради тази причина я избрал като нагледнно учебно занятие за своите колеги. Дълго време той поддържал връзки с признатите криптографи  от АНБ Ламброз и Калимахос, които въобще не се съмнявали в съществуването на извънземен разум. И вярвал, че ще влязат във връзка с извънземните.

Вече посоченото „Техническо списание” е публикувало статия на Калимахос, озаглавена „ Връзка с извънземен разум”, която по-късно станала основа на идеите за работещата и към днешна дата програма за търсене на извънземни цивилизации SETI.

Но най-важният въпрос е: имало ли е контакт с извънземни? Истина ли е това или измислица? Отговор на многобройните въпроси даде официално представителят на Белия дом Фил Ларсен от Департамента по наука и техническа политика. Той увери, че правителството на САЩ няма никакви основания да допуска, че съществува каквато и да е разумна форма на живот отвъд пределите на нашата планета.

Ларсон обаче отбеляза още, че правителството разглежда темите за извънземен живот и по всякакъв начин подпомага търсенето му. Всичко това позволява да се надяваме, че някога реална и вярна информация за нашите извънземни братя по разум все пак ще бъде получена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *