27/04/2024

За пореден път умуваха за редовни автобуси до международното летище

Във връзка със зачестилите сигнали и писма за предстоящите планирани полети на авиокомпания „RYANAIR” и липсата на обществен превоз между град Пловдив и летище Пловдив в областната администрация се проведе работна среща за разрешаване на проблема.

В  нея участваха  представители на летище Пловдив, ДАИ Пловдив, представители на общините Пловдив, Асеновград и Родопи. Целта й бе да се координират действията на общините, които имат право на инициатива и отношение към решаването на този проблем.
Областна администрация очаква  техните предложения за изменение на областната транспортна схема, касаеща откриване на нови курсове по линия Пловдив – летище Пловдив и изменения на съществуващи маршрутни разписания по направление Асеновград-Пловдив, които могат да обслужват и летище Пловдив в часовете на планираните полети. Същите ще бъдат разгледани при спазване на условията на Наредба №2 на МТ от областната транспортна комисия и след приемането им ще бъдат утвърдени от областния управител.
Община Пловдив ще определи автогарите и маршрута на движение в рамките на град Пловдив на новооткрите курсове Пловдив – летище Пловдив и обратно, така че същите да са в интерес и удобство на пристигащите пътници от летище Пловдив към град Пловдив.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *