26/06/2022

Назначиха 28-годишен за заместник-регионален министър

Областният управител на Ловеч Николай Нанков е назначен за зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството, съобщи пресслужбата на правителството.
Вероятно той ще поеме ресорите на избраната миналата седмица за регионален министър Лиляна Павлова, която пое поста от подалия оставка заради изборите Росен Плевнелиев.Преди дни премиерът Бойко Борисов заяви, че е водил разговор и със самата Павлова. Тя трябвало да предложи 7-8 имена, за да бъде избран кой да я замести на поста зам.-министър.

Николай Нанков бе най-младият областен управител – роден е на 19 декември 1983 г. в град Априлци. Завършил е специалност „География“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и има магистратура по регионално развитие и управление.

Неговото място като областен управител на Ловеч ще бъде заето от Ваня Събчева, реши още правителството. Тя има магистърска степен по публична администрация и бакалавърска „Индустриален инженер” от Техническия университет в Габрово. От 2006 г. работи в областната администрация в Ловеч, където сега е старши експерт.

dir.bg

(Visited 151 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *