26/04/2024

Убийствена жега! Кой воюва с жителите на Земята? (видео)

На 23 февруари 2004 година бяха огласени сензационни подробности от секретен доклад на група американски учени, изготвен по поръчка на Пентагона. Ето цитат от този документ: “ Става дума за принципно нова ситуация, когато националната безопасност на страната е заплашена не от външен враг, с който можеш да се бориш с помощта на оръжията, а за стихия, която не може да се управлява“.

Въз основа на данните от този разсекретен доклад британският вестник „Обзървър“ публикува страховита прогноза: „Изменението на климата през следващите 20 години може да доведе до катастрофа, която ще унищожи милиони животи заради глобани стихийни бедствия. И заради войни за храна и вода…“

Климатът на планетата необратимо се променя. В този факт вече никой не се съмнява. Но защо? Зависят ли тези изменения от дейността на човека или ставаме свидетели на естествено природно явление?

Засега учените не с стигнали до единодушно мнение. Понякога техните оценки са коренно противоположни. Академикът от Руската академия на науките Юрий Израел обвинява за глобалното затопляне техническия прогрес и дейностите на човека. А географът Николай Жарвин обвинява вулканите. Академик Андрей Капица категорично се обявява срещу антропогенната теория като причина за затоплянето и смята, че за всички природни катаклизми е виновно изменението в наклона на земната ос.

Академик Станислав Левашов предлага наистина сензационна версия като причина за драстичните промени във метеорологичното време – използването на климатично оръжие.

За първи път във филм световно признати научни светила не само обсъждат причините за изменението на климата на Земята, но и се опитват да дадат отговори на ключови въпроси, които вълнуват всички хора: ще успее човечеството навреме да се подготви за измененията на климата? Ще може ли човекът да оцелее в новите природни условия?

http://tainy.net/23258-zhara-kto-voyuet-s-zemlyanami.html#ixzz1TfNq5vLa

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *