27/04/2024

Борисов ще открива почетно консулство в Пловдив и някои други неща

На 18 май (сряда) министър-председателят Бойко Борисов и вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков ще присъстват на откриването на Почетно консулство на Република Казахстан в Пловдив, съобщиха от пресслужбата на правителството. С решение на Министерски съвет Тихомир Трендафилов ще изпълнява функциите на почетен консул на Казахстан в България.

След това двамата ще посетят новата сграда на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”, където ще проведе среща със студентите.

По време на визитата си в Пловдив министър-председателят Бойко Борисов и вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков ще присъстват и на церемонията по първа копка на Учебно спортно-тренировъчната зала на ПУ. Многофункционалната зала ще бъде изградена на собствен терен от 17 617 кв. м.

Строителството ще отнеме една година, като инвестицията е в размер на 4 млн. лв. Първият етап на проекта обхваща строителството на спортното съоръжение. Сградата ще е на 2 етажа със застроена площ от 3 120 кв. м. и обща разгърната площ от 4 150 км. м. Височината на съоръжението е 13 метра, което позволява практикуване на всички видове спорт, в това число и на художествена гимнастика.

На прилежащия терен ще бъдат изградени футболно игрище, игрища за волейбол, баскетбол, хандбал и др. Следващите етапи предполагат строителство на нов учебен корпус и общежития.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *