19/03/2024

Японски лекар и Дилма – сред стоте най-влиятелни личности в света

Дилма Русев - бразилката с българска кръв

Неизвестни до неотдавна хора, прочули се покрай въстанието в Египет и земетресението в Япония, бяха включени, заедно с  политици и звезди от шоубизнеса, в класацията на сп. „Тайм“ на стоте най-влиятелни личности в света за 2011 г., предаде Ройтерс.

В списъка, пълен със знаменитости като Опра Уинфри и Джъстин Бийбър, могат да се видят не толкова популярни имена като Уаел Гоним, египетски интернет активист, помогнал за свалянето на президента Хосни Мубарак, и Такеши Кано, японски лекар, отказал да изостави пострадали хора след опустошителното земетресение и вълните цунами на 11 март.

„Ние винаги, винаги се опитваме да разказваме истории чрез хората . . . Установили сме, че това е фантастичен начин да накараме хората да мислят за случващото се по целия свят“, каза заместник-главният редактор на „Тайм“ Майкъл Елиът.

Пълният списък със стоте най-влиятелни личности в света може да се види на уебсайта на списанието www.time.com.

В класацията са включени световни лидери като британския министър-председател Дейвид Камерън, френския президент Никола Саркози, германската канцлерка Ангела Меркел и бразилската президентка Дилма Русеф.

Южнокорейската поп звезда Рейн за трета поредна година спечели „Избора на хората“.

standartnews.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *