27/06/2022

Пияният убиец от Сименовград се събуди от комата

22-годишният Данаил Георгиев, който отне живота на шестима души в Симеоновград след катастрофа, е излязъл от кома. От Университетска болница в Пловдив съобщиха, че младежът няма никакви спомени за случилото се, съобщава БиТиВи.

Още подробности вижте тук!

Георгиев все още е в Клиниката по анестезия, реанимация и интензивна терапия. Днес ще му бъде направена планираната операция на крака на в ортопедията.

По-рано стана ясно, че 18-годишният Живко Желев, който преотстъпи кола на Данаил, е освободен от ареста.

Първоначално на Желев беше наложена мярка 24 часа „задържане под стража“, впоследствие тя беше удължена на 72 часа. Днес магистратите промениха мярката му за неотклонение в „подписка“, съобщава БиТиВи.

Решението е взето поради фактите, че 18-годишният младеж трябва да завърши училище и няма вероятност  да се укрие или да извърши друго престъпление.

При трагедията в Симеоновград загинаха Яница Бойчева, Георги Георгиев, Евгени Грозев, Красимир Марков, Мелин Зеид и Трифон Трифонов.

Взетата кръвна проба от Георгиев показа, че той е бил с 1,3 промила алкохол в кръвта. Негови приятели и колеги разказаха, че Данаил е карал поне две години без книжка.

news.bg

(Visited 193 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *