28/03/2024

Пак кървав български Великден! Пиян гомньо затри шест млади живота!

Шестима младежи загинаха тази нощ в Симеоновград, отивайки на църква. Те са станали жертва на неопитен шофьор. Малко преди полунощ групата отивала на църква, когато колата, управлявана с висока скорост от 23-годишния Данаил Георгиев, излиза от пътя, качва се на тротоара и

буквално помита младежите, след което се забива в стълб

На място остават пет момчета и едно момиче на възраст между 17 и 19 години. В болница с опасност за живота е шофьорът и тримата му спътници в колата.

Други двама пешеходци са ранени и са без опасност за живота. Те са настанени в болнично заведение в Харманли.

Шофьорът е бил с 1,3 промила алкохол в кръвта, а причина за  катастрофата е високата скорост, с която се е движел автомобилът

и невъзможността на шофьора да овладее колата. Предполага се, че той е нямал много опит зад волана, тъй като е взел книжка преди три месеца. Според хасковските полицаи колата се е движела с над 100 километра в час преди сблъсъка.

Миролюба Бенатова успя да разговаря с част от близките на загиналите, които са съкрушени от трагедията

„Вероятно синът ми е дал автомобила на друг, сигурно защото е бил пил. Колата ми беше в изправно състояние. Тя сега ще мине и технически преглед, но каквото и да кажа – толкоз”, коментира собственикът на колата Тодор Марков.

„Много сме му говорили – на чужда кола няма да се качваш, ама какво да правим. Той искаше кола, но няма пари, с които да му вземем. Иначе е много кротък”, обясни бабата, с която е израснал Данаил.

Спътникът на Данаил Живко Желев, който му е дал да шофира ще бъде задържан за 24 часа, защото по закон няма право да остави човек, употребил алкохол, да кара.

На място загинаха 18-годишната Яница Бойчева, гимназистка в Гълъбово, 17-годишната Мелин Зеид, ученичка в симеоновградското СОУ „Климент Охридски“, 19-годишният Георги Георгиев, ученик в хасковската гимназия по дървообработване, 18-годишният Трифон Трифонов от София, Красимир Марков, ученик в Стара Загора и Евгени Атанасов.

В болницата в Харманли с тежки наранявания е настанена Мария-Луиза Неделчева. Тя е с мозъчно сътресение и наранявания на дробовете, с опасност за живота. В същата болница е и 17-годишният Милен Жеков, който е пострадал най-леко, съобщи blitz.bg

Убитите деца, снимка на Bitz.bg

Тридневен траур ще бъде обявен в Симеоновград заради тежката катастрофа

съобщи кметът на града Милена Рангелова. Общината ще поеме разходите по погребенията на загиналите при инцидента младежи.

Бележка на редактора: Нека си спомним, че 11 деца от Свищов загинаха в река Лим – Сърбия пак на Великден. И това не е прокоба на България. Това е наказание за търпимостта ни към фукливите пикльовци и гадни долни мутри, които трепят всичко по пътя си, защото няма никакъв друг начин, по който да докажат, че имат някакви що-годе качества у себе си.

Докато ги търпим, докато не ги пходгоним с камъни и не им отнемем правото да се докосват до техника, след като я използват като оръжие за изтребление, ще гинат невинни хора. Като тези от Свиленград, тръгнали към храма….

btv.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *