02/04/2020

Натирена за дълг от 34 лева майка издъхна пред децата си!

Покъртително трагичен се оказа първият ден на Светлата седмица за многодетно варненско семейство. Пламена, съпругът й и четирите им деца, живеели под наем в блок 109, вх. Б на варненския квартал „Младост“. Вчера вечерта се появил хазяинът, на когото бедното семейство дължало остатък – 34 лева от неплатен наем.

Мъжът им се троснал и им казал, че търпението му се е изчерпало и трябва да напуснат жилището. Притиснатите до стената родители и четирите им деца си събрали набързо нещата, след което били изритани от квартирата. Стресът от изживяното дошъл в повече на Пламена и тя

починала внезапно на стълбищната площадка.

Жената се свлякла в ръцете на домуправителя, който веднага потърсил помощ. Трагедията се разиграла пред очите на невръстните дечица. Тъй като те нямало къде да отидат, прекарали нощта на стълбищната площадка.

Домоуправителят се обадил в полицията, но от там заявили, че няма какво да направят. Оказало се, че през почивните дни няма кой да прибере тялото и се наложило то да бъде оставено в избено помещение. Проверка на БЛИЦ установи, че нито полицията, нито прокуратурата е работила по случая, тъй като дежурният обвинител не е бил уведомен. Също така не е правена и аутопсия на трупа на жената. Според запознати със случая, най-вероятната причина за смъртта е инфаркт.

След трагедията съседите на почерненото семейство предложили да помогнат с каквото могат, но ридаещите деца не приемали нищо. От отдела за „Закрила на детето” обясниха, че не са уведомени за станалото, но очакват да се запознаят с обстоятелствата около случая.

Кметицата на район „Младост” Йорданка Юнакова заяви, че жилището, в което е живеело семейството, не е общинско и че кметството няма касателство със случилото се. „Съжалявам за станалото. От човещина сме изпратили хора да проверят как е семейството, но към момента нямаме свободни апартаменти, в които да го настаним”, обясни Юнакова.

Днешния следобед децата прекараха в градинката пред блока, където чакаха баща си, който бе отишъл до Тополи да уреди погребението на майка им.

www.blitz.bg

(Visited 58 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *