29/03/2024

EVN строи нов фотоволтаичен парк за 10 млн. лева край Бургас

Изграденият вече фотоволтаичен парк на компанията край Блатец, Сливенско

В началото на април 2011 г. „Натуркрафт” ЕООД – дружество от групата на ЕVN, което развива проекти в областта на възобновяемите енергийни източници (ВЕИ),  стартира реализацията на проект по изграждането на нов фотоволтаичен парк в България. Той се намира в землището на село Тръстиково, Община Камено, област Бургас.

Инвестицията в соларния парк е на стойност 10 млн. лв. Съоръжението ще бъде с мощност 2000 kWp (киловатпика), като е планирано годишното производство на електроенергия да бъде в обем на 2,4 млн. киловатчаса. В изграждането на соларния парк ще се използват водещи технологии в сферата на ВЕИ. Централата ще бъде изградена на площ от 80 декара. Предвидено е строителните дейности да завършват до началото на месец юли 2011 г., след което ще започнат техническите изпитания и въвеждането в експлоатация на централата.

Проектът в с. Тръстиково е вторият за дружеството след изградената през 2010 г. слънчева централа в с. Блатец, Община Сливен. Съоръжението в с. Блатец е на стойност 6 млн. лева и е с мощност 836.7 kWp (киловатпика).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *