21/05/2022

Асеновградчани стартираха оформянето на Алея на Земята

В Асеновград бе сложено началото на оформянето на Алея на Земята пред читалище „Родолюбие-1873”. Цветята бяха дарени на провелия се на 21 април и подкрепен от Басейнова дирекция-Пловдив, концерт на ученици по повод на Световния ден на Земята.

Освен, че засадиха красиви цветя, децата показаха своя талант с песни и стихове, посветени на опазването на околната среда.

Басейнова Дирекция Пловдив ще продължи да подкрепя събития, които дават възможност на подрастващите да се ангажират с действия за опазването на планетата Земя. По този начин дирекцията се включва в най-голямата екологична кампания в света-„Милиард действия в зелено”, имаща за цел да вдъхновява и поощрява хората да извършат действие, което да помогне за намаляване на въглеродните емисии и да насърчава устойчивото развитие.

ЕВН България също подкрепи засаждането на цветна алея в Асеновград. Събитието бе организирано от екологично сдружение „Хаберлеа” – на името на лековитата родобска билка.

Създаването на Алея на Земята е част от усилията на ЕВН България за насърчаване на разумното използване на природните ресурси, както и за възобновяване и опазване на околната среда.

Само преди броени дни сътрудници на дружеството участваха в засаждането на 6000 дръвчета тип кедър в местността Дъбрава до Стара Загора, в рамките на Международната седмица на Гората.

Проектът на дружеството EVN Горичка включва възстановяването на 30 декара горски фонд, опожарен през 2007 г.

(Visited 165 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *