27/04/2024

Асеновградчани стартираха оформянето на Алея на Земята

В Асеновград бе сложено началото на оформянето на Алея на Земята пред читалище „Родолюбие-1873”. Цветята бяха дарени на провелия се на 21 април и подкрепен от Басейнова дирекция-Пловдив, концерт на ученици по повод на Световния ден на Земята.

Освен, че засадиха красиви цветя, децата показаха своя талант с песни и стихове, посветени на опазването на околната среда.

Басейнова Дирекция Пловдив ще продължи да подкрепя събития, които дават възможност на подрастващите да се ангажират с действия за опазването на планетата Земя. По този начин дирекцията се включва в най-голямата екологична кампания в света-„Милиард действия в зелено”, имаща за цел да вдъхновява и поощрява хората да извършат действие, което да помогне за намаляване на въглеродните емисии и да насърчава устойчивото развитие.

ЕВН България също подкрепи засаждането на цветна алея в Асеновград. Събитието бе организирано от екологично сдружение „Хаберлеа” – на името на лековитата родобска билка.

Създаването на Алея на Земята е част от усилията на ЕВН България за насърчаване на разумното използване на природните ресурси, както и за възобновяване и опазване на околната среда.

Само преди броени дни сътрудници на дружеството участваха в засаждането на 6000 дръвчета тип кедър в местността Дъбрава до Стара Загора, в рамките на Международната седмица на Гората.

Проектът на дружеството EVN Горичка включва възстановяването на 30 декара горски фонд, опожарен през 2007 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *