25/04/2024

Тодорка Дългърска – управител на област Пловдив за един ден

Иван Тотев и Тодорка Дългърска

Единайсетокласничката от Националната търговска гимназия Тодорка Дългърска  днес пое функциите на областен управител на Пловдивска област в рамките на Националната инициатива „Мениджър за един ден”. В кабинета тя бе въведена от областния управител инж. Иван Тотев, който я приветства с добре дошла и й пожела успешна работа.

Домакин на местната кампания „Мениджър за един ден” е Областна администрация – Пловдив. Националната инициатива се провежда под патронажа на вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков, а в Пловдив денят преминава под егидата на областния управител инж. Иван Тотев.

Кампанията стартира точно в 10.00 часа в заседателната зала на Областна администрация – Пловдив, в присъствието на над 40 ученици от пловдивски учебни заведения и на представители на медиите, организациите и фирмите, с помощта на които се реализира „Мениджър за един ден”.

Регионалният координатор на фондацията-организатор „„Джуниър Ачийвмънт България” инж. Огнян Димитров запозна всички с мисията на инициативата да подготвя младите хора за успешно реализиране на конкурентния пазар на труда., Заместник-областният управител Розалин Петков пожела на участниците да станат добри мениджъри след завършване на своето образование.

Първото нещо, което направи Тодорка Дългърска след като влезе в ролята на областен управител, бе да събере на оперативка  експертите от отдела по европейска интеграция. „Усвояването на средствата от европейския съюз е много важно за страната ни. Областна администрация – Пловдив, има спечелени важни проекти. За това искам подробно да бъда запозната с проектите за Античния театър и Римския стадион” – аргументира се 11-токласничката от Националната търговска гимназия.

Освен нея днес в Областна администрация – Пловдив, през днешния ден ще работят и  Теодора Молдованова и Цветелина Спасова, също ученички от Националната търговска гимназия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *