20/04/2024

Диана Недкова:Община Сопот има голям потенциал

Развиване на здравеопазването, културния туризъм и спорта – това са някои от основните акценти във визията за управлението на Община Сопот, представена пред медиите от кандидата за кмет на ГЕРБ Диана Недкова.  Тя подчерта и още два приоритета в нейната предизборна платформа – работата по европроекти и ВМЗ Сопот.

„В Община Сопот има проблем с болницата – не е ясно дали тя ще съществува и под каква форма. Нашата идея е да поканим експерти от Министерството на здравеопазването, които да дадат яснота на хората за бъдещето на лечебното заведение. Желанието на Сопот е то да продължи да функционира, дори да се отвори и един медицински център, чрез който жителите на Общината ще получат възможност да имат медицинска грижа без за нея да ходят до съседната Община Карлово – на практика така те ще могат да спестят от личните си средства, които сега дават за пътни дотам“, обясни Недкова.

Другият аспект в програмата й е създаването на екип за работа по европейски проекти. „Приемствеността в този сектор е важна, но с този екип ние ще го развием, тъй като Сопот има много дадености. Да вземем само потенциала на нашата Община за туризъм, в това число и културен – тук е роден и е създал голяма част от творчеството си Иван Вазов. Имаме и чудесен лифт, който извежда до билото на планината„ посочи кандидатът на ГЕРБ за кмет на Община Сопот и веднага след темата за европроектите и туризма нареди спорта като основен приоритет за изграждане на модерно мислещи и активни младежи. „Спортът е изключително серизна тема в моята програма. Имам виждане как биха могли да се случат нещата в Общината, използвайки добрите бази, с които разполагаме“.

Приоритетната тема за ВМЗ Сопот Диана Недкова сподели, че за нея, както и за голяма част от сопотненци, е емоционална. „Не е тайна, че 70 на сто от жителите на Общината работят или са свързани с работници от Вазовските заводи. Аз самата имам приятели и близки там. Факт е, че хората са притеснени. Факт е, че аз също се притеснявам с тях. Факт е обаче, че ВМЗ е със 100 % държавно участие. Факт е и че в условията на една много сериозна финансова криза ВМЗ работи и хората си получават заплатите, макар и със закъснение. Това, което можем да направим като екип, аз като кандидат-кмет, е да бъдем максимално близо до хората и да им създадем условия за контакти“, каза Недкова.  Така, според нея, те ще са наясно как се изпълняват ангажиментите за запазване на работните места, според Стратегията за приватизация.

Общинският ръководител на ГЕРБ Сопот Мариана Кацарова прибави и още една идея, по която ГЕРБ ще работи – освен с общински европроекти, екипът, който ще се занимава с тях да подпомага разработването на проекти, свързани с етажната собственост. „ Например квартал „Сарай“, който вече е на възраст за рехабилитация – с помощта на този екип, юридическото лице, което представлява етажната собственост, може да спечели проект за саниране вместо всяко домакинство да търси самостоятелно решение. Така кварталът най-после ще може да оправдае името си,“ сподели Кацарова.

Тя и кандидатът за кмет на Община Сопот Диана Недкова обявиха, че подготвят и ще водят позитивна предизборна надпревара без да подценяват нито един от своите опоненти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *