27/04/2024

Ерих фон Деникен: Краят на света или нещо съвсем друго на 23.12.2012 г? – видео

Ерих фон Деникен

Швейцарецът Ерих фон Деникен стана световна знаменитост през 70-те години на миналия век със своята книга „Спомени от бъдещето”. Лентата, заснета по книгата, стана най-популярният в света документален филм на десетилетието.

Вижте интервюто с него, публикувано в сайта tainy.net. За снимки пред медиите Деникен винаги облича сако, подарено му от астронавта Едгар Мичъл. Ненавижда вратовръзките.

В своите книги вие твърдите, че пришълците са имали полови отношения със земни жени…

– Тази мисъл не е моя. Тя е от древните текстове. Да започнем с Библията. Моисей, книга Битие, глава 6, стих 1 и 2: „… синовете Божии видели, че човешките дъщери са красиви и взели за жени онези, които избрали”. По нататък – апокрифите на Енох. Тези текстове не са част от Библията, защото нашите предци не са ги разбирали. Енох е очевидец. Той пише от първо лице за чужденците, като ги нарича не пришълци, а „стражите на небето”. Те се спуснали от небето, от земни момичета им се родило потомство – така са се появили великаните, които по-късно измрели. Техните деца, внуци и правнуци се смесвали с хората и с времето различията се изтрили.

У учените за това има много възражения: еволюцията става по различен начин. Да вземем например половите органи – те не могат да бъдат едни и същи при нас и при пришълците. От гледна точка на генетиката човек има 32 хромозома, но при извънземните не могат да бъдат толкова. И всичко това е правилно, но самата история е доста по-сложна.

Пришълците са ни създали по свой образ и подобие, ние сме такива, каквито са и те, а не те са такива като нас. Това наистина не е едно и също. И тогава всичко си съвпада. Няма съмнение, че между нас и тях е имало сексуални контакти, че се е раждало потомство. Впрочем в древността е било познато изкуственото оплождане, често споменавано в литературата. В християнството Богородица непорочно заченала от Господа. Смята се, че тази история е на 2000 години. Но в действителност тя е на 10 000 години. Християнството я е заимствало. В древността са били известни генетичните манипулации и изкуственото оплождане на хората от пришълците. Това не е мое познание, това е написано в древните текстове. Извънземните ще се върнат при своите потомци. Те идват!

Знаете ли кога да чакаме тяхното връщане?

Вижте, ето пред вас е моята последна книга „Залезът на боговете”. Цялата четвърта глава е посветена на тяхното завръщане. Питате – кога? Всяка култура на Земята има свой календар. Във всеки календар – точка на отчитане, която е много важна за съответната култура. Ние живеем в християнски свят и водим сметките от раждането на Христа. В мюсюлманското общество календарът е друг – той започва от 622 година от нашата ера, когато Мохамед решил да пристигне в Медина. Еврейската култура, по-древна от останалите две, води календара си от сътворението на света. В централна Америка календарът на племето маи започвал от 14 август 3114 година преди Христа. Ако в четирите календара се отбележи тази дата то тази отметка още веднъж ще се падне на 23 декември 2012 година. Според преданието на маите тогава ще се върнат боговете.

Тогава кажете, защо мнозина се ориентират именно по маите – нали има толкова много други календари?

Въпросът е доколко вярна е тази калкулация. Сега ние смятаме, че Христос се е родил преди 2011 години, ранното християнство не е имало представа, кога именно е било това. Може би грешката е 20, 30,  или 40 години. В крайна сметка датата не е чак толкова важна. Важното е това, че пришълците ще се появят на Земята. Все някога. Може утре, а може и след 100 години.

И какво ще се случи тогава? Катастрофа? Апокалипсис? Можем ли да се приготвим за тяхното завръщане?

Гответе се.

Как?

Прочетете моята книга „Залезът на боговете”.

Какви според вас сериозни тайни предстои в близко време човечеството да разкрие?

Нови и нови тайни се разкриват под големите пирамиди. А съвсем доскоро се считаше, че в египтологията вече няма да има нови открития. Херодот, посещавайки Египет преди 2500 години, писал: „ Под голямата пирамида има езеро. В кристално прозрачната вода лежи саркофаг”. На свидетелството на Херодот обаче не вярвали. Преди три години обаче точно под пирамидата в Гиза открили шахта. Аз пълзях по нея, притискайки се по тесния проход вкопчвайки се във влажните пясъчни стени.  Спускаш се на 42 метра в подземието и – прозрачна вода! Ние бихме казали езерце, а не езеро. Под водата – надгробна плоча!

Изгубих дъх! Направих хубави фотографии. До дни те ще бъдат показани на лекция в Цюрих.  Така че Херодот се оказа прав.

Във втората книга „Истории” той пише, че е бил в Тебен – съвременният Луксор, където жреци му показали 241 каменни статуи. Послушниците донесли папирусови свитъци и жреците разказали за всеки от тях, твърдейки че тези статуи са на 11 340 години!

Именно тогава боговете се спуснали от звездите при хората, но от тогава повече не се появили. Така че – къде има още неоткрити тайни? Еднозначно – под пирамидите и свинксовете!

Извънземните навярно са идвали в Швейцария?

Не.

А в Русия?

Доколкото ми е известно – също не.

Вие сте твърде знаменит.

Знаменит и критикуван – тези две понятия вървят заедно.

Богат ли сте?

Съвсем не.

Но вие имате толкова много читатели по цялата планета!

63 милиона.

На колко езика ви четат?

Около 30, не зная точно.

Къде най-много се продават вашите книги?

Различно, година с година не си приличат. Сега докато разговаряме по американския телевизионен канал History Channel върви 15 сериен филм за мен и моите хипотези. Книгите се продават в Америка в умопомрачителни количества. Когато пристигна в Индия на моите лекции залите са препълнени. Хората не само седят в залата, надничат през прозореца, стоят в коридора. Преди няколко години бях в Санкт Петербург. Желаещите да послушат бяха около 2000, местата не стигнаха за всички желаещи.

Нима такава популярност не ви носи фантастични доходи?

Да, но аз и харча много – за пътешествия, за хеликоптери, за сътрудници, наем на офиса. Парите идват и си отиват. Аз винаги съм имал толкова пари, колкото да мога да правя това, което желая. Но не съм богат – нямам нито вила, нито басейн, нито „Ролс-Ройс”.

Няма ли да ни посъветвате как се става знаменитост?

За това са необходими качества и трудолюбие.

Какво означава „качества”?

Необходимо е в някаква своя област да си един от най-добрите или най-добрият.

С кой изследовател можем да ви сравним?

С никой. Мнозина пишат хиляди пъти по-добре от мен – намират много по-красиви думи. Но в моята професия става дума за пришълци, за древни религии, митологии, легенди. Ето – това е качество. А във всяко друго отношение аз съм като всички останали.

Защо много хора не вярват на вашата хипотеза, че извънземни са посетили отдавна Земята?

Не е нужно да се вярва. Вярата – това е религия. Аз предпочитам критикът, а не вярващият. Вярата и знанието са две принципно различни неща. В края на моите лекции и беседи аз обикновено казвам на моите слушатели” Дами и господа, моля! Не вярвайте на всичко това. Проверете го!” След смъртта си ще се обърна в гроба, ако някой луд на основата на моите хипотези създаде секта.

Защо много учени не потвърждават вашата хипотеза?

Най-напред, защото не са ме прочели. Те казват: „Този Деникен пише за НЛО”. А аз не пиша за НЛО, пиша за миналото, за историята. Ето защо се старая да обсъждам всичко това и да споря – винаги коректно, с тези, които познават книгите ми или са идвали на беседите ми. Никой от тях не остава равнодушен.

Вярвате ли в Бог?

Никой не знае какво е това Бог. Много хора, много по-умни от мен, са се опитвали да му дадат определение. Нека предположим, че аз съм прав: извънземните са посещавали Земята. Нашите предци са били в каменната ера и не са могли да разберат какво става наоколо. Те са помислили, че извънземните са богове. Тогава следващият въпрос би звучал така: Откъде са се появили тези извънземни? Каква еволюция са претърпели? Може да се каже, че те са осеменени от друга слънчева система. Тази ситуация може да се „губи” безкрайно, стотици милиони години назад. Но някога ние ще се окажем в началото на веригата и тогава, изпълнени с благоговение ще кажем: „Това е творение, Тук е Бог”. Аз не съм изгубил понятието си за бог, не съм атеист, но не съм и християнин, защото едва ли Бог има син и дъщеря, разпятие на кръста. В това аз не вярвам.

А молите ли се?

Всеки ден.

Четете ли често Библията?

Напоследък – много рядко, той като я знам почти наизуст. Чета само когато ми трябва нещо да уточня.

Защо хората се интересуват от далечното минало?

У всеки човек има един „бяс” и това е любознателността.

Влагате толкова много сили, време и пари в отдавна отминали дела. Защо не насочите своите усилия към бъдещето?

Аз се занимавам и с миналото, и с бъдещето. Срещу любознателността нищо не може да се направи. Ние винаги ще продължаваме да питаме: как, защо, кога и тъй нататък.

Имате ли си мечта?

Колкото се може повече да узная за посещенията на извънземните на Земята хилядолетия назад. Ако е възможно – да намеря доказателство. Доказателството – това е обект, вещ. До този момент такива предметни доказателства няма. Не е задължително аз да го намеря, нека бъде някой друг. Аз съм абсолютно уверен, че пришълците ще се върнат. В книгите и лекциите си аз искам да предупредя хората: Бъдете бдителни. Ние тук не сме сами. Вселената е пълна с живот. Пришълците ще се върнат  и ще ви застигнат ненадейно. И вие няма да знаете какво да правите – с вашата религия, с вашата наука.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *