24/04/2024

Думнаха пловдивския кмет Славчо Атанасов с 5000 лева глоба

Славчо Атанасов

За кокошка няма прошка, а за милиони няма закони. С този цитат от песен, кметът Славчо Атанасов коментира наложените му от Агенцията за държавна и финансова инспекция (АДФИ) глоби от общо 5 хил. лева.

Става въпрос за сключени договори без конкурси за доставка на офис техника на стойност 37 хил.лева и за пръскане срещу комари за 64 хил.лева. Другите две нарушения, за които е санкциониран кметът, касаят частично разширение и реконструкция на светофарната уредба на бул.“Източен“.

Пловдив е най-проверяваната община в страната и този факт ме радва, заяви Атанасов. Ако имаше някакви съмнения за крупни нарушения нямаше да ме глобяват за административни пропуски ами щях да съм клиент на прокуратурата, категоричен бе той.

В момента проверки в общината извършват само АДФИ и Икономическа полиция. Първите проверяват проведени в миналото обществени поръчки, а полицаите ровят в общински разпоредителни сделки и конкурса за линиите на градския транспорт, обясни главният секретар Борислав Инчев.

АДФИ, Сметна палата, ДАНС, Икономическа полиция и девет прокурори едновременно са проверявали общината през лятото, заяви главният юрист на общината Савина Петкова. Тя обясни, че са проверявани обществени поръчки, финансови отчети за изминали години, както и схемата за изплащане на компенсации на превозвачите от градския транспорт.

Не можехме да си вършим нормално работата защото по цял ден давахме обяснения, писахме доклади и сме снимали различни документи по искане на проверяващите, оплака се т

plovdiv.dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *