26/04/2024

Вдигнаха мерника и на Яне Янев – свои му искат оставката!

Яне Янев

На пресконференция днес членовете на партията Атанас Железчев, Тодор Великов, Илия Илиев и Станислав Филипов поискаха оставките на Яне Янев, Емил Василев и Атанас Семов.

В специално обръщение до Управителния съвет на партията те поискаха оставката на Яне Янев като председател на партията и като народен представител, на Емил Василев като народен представител и на Атанас Семов като член на Политическия съвет.

На мястото на двамата народни представители Василев и Янев да дойдат некомпрометирани народни представители, които не са замесени в скандали и така да бъде възстановена ПГ на РЗС, предлагат те.

Постоянно се тиражира в публичното пространство твърдението, че запис между председателя на бюджетната комисия в НС Менда Стоянова и шефа на митниците Ваньо Танов не е имало и защо не почнем разплитането на този случай, заяви отцепилият се от РЗС депутат Тодор Великов.

Как и по какъв начин се показа този разговор в публичното пространство, запитал преди известно време Великов и тогава колегата му от „Атака“ Десислав Чуколов си спомнил, че това е направил точно Яне Янев във Велико Търново. „Аз, обаче, с доста голяма сигурност знам, че такъв запис няма, няма магнитен носител, на който да има такъв разговор“, каза той.

Великов е направил предложение във вътрешната комисия на НС да се разкрие кой е изнесъл информация за записа от разговора между Менда Стоянова и Ваньо Танов, което е срещнало отпор при представителите на БСП, поясни той.

Председателят на комисията е казал, че трябва да има писмено предложение, за да бъде изслушан Яне Янев пред нейните членове и да даде магнитния носител с разговора.

Според Великов изведнъж изчезнал джипът на Янев с 9 флашки. „Трябва да се вдигне завесата с тези мистериозни флашки“, смята той. Сега се оказало, че чантата с изчезналите вещи от джипа на лидера на РЗС е върната от клошар, но без флашките, посочи Великов. Сега, ако извикаме Янев в комисията, ще се окаже, че този запис е откраднат, подозира депутатът, но вярва, че такова изслушване, все пак, трябва да има. „Аз със 100% сигурност знам, че такъв запис не е имало“, почти се закле той.

Политическият съвет на РЗС се състоеше от 10 човека, 6 от които напуснахме партията, но съдът отказа да ни заличи като членове на ръководството, тъй като трябвало да има предложение от председателя на партията Яне Янев, заяви на същия брифинг Атанас Железчев. Така ние юридически останахме членове, но в оставка, допълни той. Във връзка с предстоящото заседание на УС на РЗС част от тези функционери на партията са подготвили обръщение до този висш орган да вземе решение за освобождаване на трима от ръководството, позова се на документа Железчев.

Реакцията от страна на щаба на партията не закъсня, като преди минути в писмо до редакцията ни от пресцентъра на РЗС съобщиха, че „лицата, които са напуснали „Ред, законност и справедливост“ по собствено желание чрез депозиране на изрично заявление за прекратяване на партийно членство, не могат да искат оставки в организация, с която нямат нищо общо“.

Със същите основания те биха могли да поискат оставките на Бойко Борисов като председател на ГЕРБ и на Ахмед Доган като председател на ДПС. Лидерът на партията Яне Янев е упълномощил адв. Емил Василев, който още днес ще заведе гражданско дело за клевета срещу Тодор Великов заради твърденията му, че Яне Янев е „инсценирал кражбата на джипа си“, пише още в съобщението на РЗС.

/politics.actualno.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *