26/04/2024

Петима загинаха в катастрофа на годишнината от трагедията в Охрид

След два дни на затишие без жертви по пътищата, в деня на панихидата за за  една година от злокобния 5-ти септемри 2009 г., когато в Охридското езеро се издавиха 15 човека, при челен удар между две леки коли на магистрала Хемус се срещнаха със смъртта си петима души.  Зверската катастрофа стана на магистрала „Хемус“ между Шумен и Варна.
Жестокият инцидент станал около 15 часа в района на аварийната самолетна писта край разклона за Провадия, съобщиха от областната дирекция на МВР-Варна. Заради предназначението й – за аварийно кацане на военни самолети, на тези отсечки от магистралите не се поставят  мантинели, които да разделят пътуващите към Варна и към  Шумен.
Черната статистика показва, че това е отсечката с най-много тежки катастрофи със фатален изход.

Към настоящия момент се знае, че “Опел Астра”, с великотърновска регистрация, и “Пежо 206”, с варненска регистрация, по едно и също време започнали да изпреварват коли в лентите, където се движели и се сблъскали челно.

Четирима души са загинали намясто, сред кито е 19-годишата А.А. 38-годишният П.П.Г. от Стражица е починал в линейката на път на Спешния център във Варна. Н. И. на 34 г. е откарана в Шокова зала на МБАЛ “Св. Анна” с тежки травми, в безсъзнание и с опасност за живота.

За да се извадят телата на двама от смачканите автомобили, се наложило ламарините да бъдат рязани. Четирима са били извън автомобилите, обясниха от Гражданска защита, цитирани от „Фокус“.

Полицията уточнява подробностите около тази поредна трагедия преди голям празник в България – 6-ти септември, Денят на съединението.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *