24/04/2024

Съденият брат Галев си поиска Дупница – ще се бори за кмет

Пламен Галев с типичното излъчване на една нова каста в България

Съденият в момента за рекет Пламен Галев се прицели в кметското място на окупираната от него и от ортака му Ангел Христов Дупница. Явно на бившата барета, преминала от другата страна на „бариерата“ протежето му Атанас Янев – кметът на Дупница, вече не му е достатъчно за размаха и бъдещите планове на неговия бизнес, шушукат из Дупница.

От скоро Пламен уърдно гради полбожителен имидж сред местните хора.  Присъства на всички прояви и целува ръка на минувачите, разказаха очевидци. Подготвя се за местните избори, признаха и

негови съратници от сдружение „Възраждане на Дупница“ пред вестник „Струма“.  Това,у че Пламен галев е подсъдим не е никаква пречка за реализация на властовите му амбиции. По закона за местните избори това няма да попречи на Галев за регистрацията му като кандидат-кмет. Правото се отнема само при влязла в сила присъда.

Делото върви от около година в Кюстендилския окръжен съд и по първоначални сметки трябва да приключи до края на октомври. Мнозина в града обаче са скептици, че това ще се случи и смятат, че процесът ще се проточи поне още година.

Галев се пробва за депутат на последния парламентарен вот, докато срещу него, Геле и хора от групата им се водеше разследване. Ако стане кмет, ще спре всички дела с имунитета си, коментират в Дупница. В момента дори имението му в Ресилово е под запор от комисията „Кушлев“.

Новопостроеният парк „Рила“ вече се оформя като предизборен щаб на Галев. Той постоянно е там, посреща хората на входа, изпраща ги лично. Ръкува се и спира посетителите на раздумка, шушукат местните. Зевзеци дори прекръстили атракциона в Галев парк, смятайки, че бившата
барета го ползва като лично имение.

Самият парк е построен с над 4 милиона лева общински пари и е най-скъпото вложение в града. Местните разказват, че преди около седмица там е празнуван рожденият ден на малкия син на Пламен и паркът е бил затворен за външни хора заради тържеството.Галев пък втрещил всички, кацайки с вертолет в атракциона.

Публична тайна е, че Дупница се управлява от Братя Галеви, коментира бившият градоначалник Първан Дангов. Бившите барети решавали какви пари и за какво да харчи общината. На практика Янев е само техен изпълнител, твърди Дангов. И той е забелязал, че на всички последни прояви в парк „Рила“ първа там е бил Пламен Галев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *