28/04/2024

Затворници смляха от бой изрода, изнасилил и убил малката Рени

Обвиненият в зверското убийство на малката българка Рени в Гърция албанец на 41 години, бе смазан от бой на 26 август 2010 г. от други задържани в двора на затвора в Триполи – Пелопонес .

Албански пандизчии се опитали да го защитят. Това обаче само рязярило още повече рашилите да въздадат справедливост и предизвикало меле,  при което са ранени четирима арестанти.

Направената в Атина аутопсия на убитото дете потвърди най-ужасното предположение: смъртта на 11-годишното момиче се дължи на удавяне – Рени е била още жива, когато изродът – на 41 години, я захвърлил като парцал в кладенеца.

Трупът на момиченцето бе изпратен за България.

Живеещите в гръцкото село Елеохори са потресени от тази чудовищна история. Те събраха 3500 евро, за да може семейството да отпътува за България и да погребе 11-годишната Рени в родния й град Ихтиман. В сряда сутринта в църквата „Свети Георги“ цялото село се събра, за да се сбогува с детето.

„Трябва да оставим селото да се успокои от шока, защото такива неща не се случват навсякъде и всеки ден. Децата трябва да се научат да казват “не” на хора, за които чувстват, че ги заплашват, но изглежда, са изгубили куража си“, сподели пред „24 часа“ Костас Янопулос, председател на организацията „Детска усмивка“.

Организацията ще продължи да има свои представители в селото – двама психолози и социален работник. Разходите по транспортирането на тялото са поети от „Детска усмивка“, но две семейства от Северна Гърция и десетки частни лица са се свързали с дружеството, за да внесат своята помощ.

Шокът, в който изпадна Гърция от зверското престъпление, предизвика
инициатива за създаването на национална организация за защита на малолетни и непълнолетни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *