27/04/2024

Ужас: Взрив погуби пет бебенца в румънска АГ болница

Загинаха на място новородени деца при взрив и последвал го пожар в акушеро-гинокологичната болница „Джулещ“ в румънската столица Букурещ.  Експлозията е станала 16 срещу 17 август 2010 г.

На място изгубиха живота си три пеленачета. По-късно днес последователно в различни часове на деня беше съобщено, че са починали още две бебета. Освен загиналите на място 8 други деца бяха тежко ранени и обгорели, две от тях са починалите днес.

Ранени са и две бременни жени, предаде Асошиейтед прес,  цитирайки  служител на румънското Министерство на здравеопазването.

Взривът е бил на втория етаж на болницата, където се намира интензивното отделение с недоносените бебета. В отделението е проникнал гъст дим. Възможно е експлозията да е причинена от повреда в климатичната система, предаде агенция ИТАР-ТАСС.

Веднага след взрива е избухнал пожар, който е бил угасен. Заедно със спасителите и персонала на болницата пожарникарите са пренесли новородените на безопасно място на първия етаж, а оттам в „превръзки“ от алумиениево фолио и в кувиози те са били прехвърлени в други
болници.

Трагедията е толкова мащабна, че данните за пострадалите и загиналите непрекъснато се променят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *