26/04/2024

Велики личности за вегетарианството

Буда: Да станеш вегетарианец е като да стъпиш в поток, който води към нирвана.

Леонардо да Винчи: Аз се отказах от употребата на месо от ранна възраст и ще дойде време, когато хората ще считат убийството на животни също толкова престъпно и отвратително, както сега гледат на убийството на хора.

Лев Толстой: Ако някой истински и сериозно иска да направи живота си по-добър първото нещо, от което би се отказал, ще бъде употребата на плътта на животните за храна, понеже това е неморално и включва извършването на убийство, което е несъвместимо с моралното чувство.

Сенека: Категорично реших да не ям плът на умряло животно и накрая на първата година въздържанието ми се превърна не само в навик, а и в приятно занимание.

 Плутарх: Кръвта и месото на убитото животно могат да нахранят ястреба, вълка и змията, но за хората те са излишни храни.

Винсент ван Гог: Откакто посетих кланиците на Южна Франция, спрях да ям месо.

Сенека: Растителните храни са достатъчни за стомаха, в който сега ние натъпкваме скъпи същества.

Конфуций: Следвайте неотменно вегетарианството и се пазете да не отнемате живот.

Махатма Ганди: Според мен животът на агнето е не по-малко ценен от този на човешкото същество. Аз не бих искал да отнема живота на агне заради човешкото тяло.

Алберт Айнщайн: Нищо няма да допринесе за човешкото здраве и да повиши шансовете за оцеляване живота на Земята толкова, колкото еволюцията на вегетарианското хранене.

На снимката: Jim Morris – културист от 30 години. На 50 години той става вегетарианец, а на 65 той – веган.

http://bg.checkonline4you.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *