30/04/2024

Европейската банка си иска от кмета Атанасов 21 хиляди евро

Няма безплатен обяд. В това се убеди отиващият си кмет на Пловдив Славчо Атанасов. Европейската банка за възстановяване и развитие е изпратила на Общината документи с искането да й бъдат платени 21 хиляди евро за правни услуги, извършени от представители на банката при подготовката на дълго на шумно афиширания заем от 30 млн. лева за ремонт на третостепенните улици в града.„Ще изпратя писмото и приложените в него фактури на финансовия министър Симеон Дянков, тъй като заради неговото вето заемът бе спрян“, добави Атанасов. Министърът на финансите наистина блокира отпускането на заема с аргумента, че тегленето му в условията на криза е неуместно. А имаше властта да го направи в качеството си на участник в управлението на Европейската банка за възстановяване и развитие.

Кметът твърди, че финансовото министерство трябва да плати общо около 200 000 евро, колкото струват изготвените от банката 9 различни доклада по подготовката на заема. Убеден съм, че след изборите този заем при всички случаи ще се осъществи, защото улиците, които трябва да се ремонтират с пари от него, са наистина в ужасно състояние, каза още кметът.

Инфраструктурният проект  според Атанасов е стопиран единствено по политически причини. А като аргумент в подкрепа на твърдението кметът посочва, че в столицата при аналогични условия, ЕБВР е отпуснала кредит за улични ремонти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *